Mainos

Auerille 7 vuotta vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on hetki sitten tuominnut Anneli Auerin seksuaalirikoksista 7 vuodeksi vankeuteen.

Auerin entinen mieystävä Jens Kukka tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankeuteen.

Päätös syntyi äänin 2-1. Yksi tuomareista olisi tuominnut Auerin vain kolmesta pahoinpitelystä.

Enemmistö tuomitsi Auerin näistä rikoksista: kolme törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, kolme pakottamista seksuaaliseen tekoon, kaksi törkeää raiskausta, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, kaksi pahoinpitelyä ja laiton uhkaus.

Kukka tuomittiin seuraavista rikoksista: neljä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, kolme pakottamista seksuaaliseen tekoon, kaksi törkeää raiskausta, pahoinpitely ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Osa syytteistä hylättiin kokonaan.

Julkisessa selosteessaan käräjäoikeus korosti, ettei jutussa ilmennyt mitään saatananpalvontaa.

Rikokset tapahtuivat 2007-2009. Juttu puitiin suljetuin ovin.

Auer on ollut syytteessä myös joulukuussa 2006 tapahtuneesta aviomiehensä murhasta. Käräjäoikeus tuomitsi Auerin elinkautiseen, mutta hovioikeus vapautti hänet. KKO on myöntänyt syyttäjälle valitusluvan.

Lasten kertomukset ratkaisevia

Oikeuden antaman selosteen mukaan jutun ratkaisivat uhreina olleiden lasten kertomukset. Lapsia ei kuultu oikeudessa, vaan heidän videolle tallennetut oikeuspsykologiset haastattelut esitettiin salissa. Videoita oli yhteensä noin 30 tuntia.

Erilaisia todistajia oli 51 ja suurin osa psykologian ja psykiatrian alan asiantuntijoita. Niiden avulla oikeus pyrki selvittämään uhrien kertomusten luotettavuutta.

- Ratkaisun perusteluissa on keskeisellä sijalla asiantuntijoiden lausumiin ja lääkärintarkastuksissa tehtyihin havaintoihin pohjautuva asianomistajien kertomusten luotettavuuden arviointi, oikeus kertoi.

Tarkemmin se ei kuitenkaan kertonut miten se tähän päätyi.

Oikeuden selosteesta on päätettävissä, että kertomusten luotettavuus jakoi oikeuden. Kaksi tuomaria luotti lasten kertomuksiin, mutta kolmas ei. Päätös syntyi äänin 2-1. Yksi tuomareista olisi tuominnut Auerin kolmesta pahoinpitelystä ja Jens Kukan kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja yhdestä pahoinpitelystä. Vähemmistöön jäänyt tuomari olisi katsonut kummankin osalta tutkintavankeuden kuitanneen rangaistuksen.

Enemmistö määräsi molemmat pidettäväksi vangittuina.

Aiempia uutisia:

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu (Seitsemän uutiset 29.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.