Mainos

Asuntosijoitusyhtiö Kojamo tähyää pörssiin – Uusien asuntojen vuokrat voivat nousta

1:56

Aiemmin VVO:na tunnettu asuntosijoitusyhtiö Kojamo aikoo listautua Helsingin pörssiin. Pörssilistautuminen voi tuoda enemmistön yhtiöstä nykyisin omistaville ammattiyhdistysjärjestöille noin miljardin euron omaisuuspotin. 

Kojamon toimitusjohtajan Jani Niemisen mukaan yhtiön sijoituskiinteistöjen arvo on nyt lähes viisi miljardia, mutta vuoteen 2021 mennessä tavoitteena on kasvaa yli miljardilla.

– Kasvu perustuu kolmeen tukijalkaan: rakennutetaan uusia vuokra-asuntoja meidän omalle tonttivarannolle ostamalla rakennusliikkeeltä projekteja, tehdään enenevissä määrin käyttötarkoituksen muutoksia muuttamalla toimistotiloja asunnoiksi sekä ostamme olemassa olevaa asuntokantaa, silloin kun nähdään siihen hyviä mahdollisuuksia.

Markkina-arvo pörssissä kaksi miljardia 

Kiinteistösijoitusyhtiöitä seuraavan analyytikon Jesse Kinnusen mukaan Kojamon markkina-arvo pörssissä saattaa nousta parhaimmillaan kahteen miljardiin euroon.

– Ulkomaisten kiinteistösijoittajien kiinnostus Suomea kohtaan on vahva, Suomi tarjoaa suhteellisen korkeaa vuokratuottoa ja talousnäkymät ovat hyvät. Tähän suhteutettuna listautumisajankohtaa voi pitää hyvänä, Kinnunen sanoo. 

Muutoksia hallituksen kokoonpanoon

PAMin, OAJ:n ja Pron puheenjohtajat ovat ilmoittaneet eroavansa yhtiön hallituksesta pörssilistauksen toteutuessa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto jatkaa yhtiön hallituksessa.

– Kun vanhat omistajat myyvät mahdollisesti listautumisessa osakkeita, niin uusien omistajien näkökulmasta on tärkeää, että hallitus uudistuu. Tähän ei liity mitään dramatiikkaa, painottaa Aalto. 

Valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvojan Vuokralaiset VKL mukaan pörssilistautumisessa on riski uudistuotannon vuokrien nousuun. 

– Ihan ehdottomasti, kun osakeyhtiön tulee tuottaa osakeyhtiölleen voittoa. Kannattaa sijoittaa ja rakentaa kasvukeskuksiin, joissa vuokranantaja saa parhaan tuoton, toiminnanjohtaja Anne Viita sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.