Astronautti Scott Kelly kertoo kantansa Ufoista: Kohtasi hävittäjälennollaan "Bart Simpsonin"

Nasan entinen astronautti Scott Kelly on kertonut ajatuksistaan ufoihin liittyen.

Kelly on kokenut astronautti. Hän on käynyt avaruudessa neljä kertaa. Hän on toiminut komentajana kansainvälisellä ISS-avaruusasemalla kolmeen otteeseen. 

Avaruussivusto Space.com kertoo Kellyn osallistuneen viime keskiviikkona Nasan tutkijayhteisön järjestämään tapaamiseen, jossa perehdyttiin tunnistamattomien esineiden ilmiöön (unidentified anomalous phenomena – UAP).

Tapaamisessa pohdittiin, miten Nasa ja muut virastot voisivat kerätä paremmin tietoa, jotta ufo/UAP-ilmiöstä saataisiin lisää tietoa.

Kelly kertoi omasta UAP-kokemuksestaan oltuaan lennolla F-14 Tomcat -hävittäjällä. Kellyn lentäjäpari kertoi kesken lennon havainneensa tunnistamattoman esineen. Kelly kertoi kaartaneensa hävittäjällä takaisin havaintopaikalle.

– Osoittautui, että kyseessä oli Bart Simpson -ilmapallo, Kelly totesi.

"Kovien väitteiden tueksi tarvitaan kovia todisteita"

Space.com kysyi Kellyn kantaa vilkkaana käyvään ufo-keskusteluun. Kelly toteaa, että kovien väitteiden tueksi pitäisi saada kovia todisteita. Kellyn mukaan ilman kunnon todisteita kyse on pelkistä väitteistä.

– Ne ovat kiinnostavia tarinoita. Haluaisin uskoa, että ne ovat totta. Mutta en voi ennen kuin joku näyttää minulle vahvaa todistusaineistoa.

Kellyn mukaan monelle tunnistamattomalle lentävälle kohteelle on löydettävissä sangen tavanomaisia syitä. Hän toteaa, että veden yllä tai avaruudessa lentäessä on vaikea arvioida esineiden kokoa tai nopeutta, mikäli esine ei ole entuudestaan tuttu.

– Kyseessä ovat ympäristöt, jotka ovat herkkiä optisten harhojen syntymiselle, Kelly toteaa. Kellyn  mukaan ihmisen silmien lisäksi myös hävittäjien sensorit ovat alttiita vastaaville virhetulkinnoille.

Kelly uskoo, että esimerkiksi julkisuuteen tullut video hävittäjän kuvaamasta ufosta johtuvat niin ikään hävittäjän oman laitteiston toiminnan rajoitteista, eikä tapaukseen todellisuudessa liity tunnistamatonta lentävää esinettä.

Kelly uskoo, että yksi syy UAP -havaintojen kasvuun on siinä, että esimerkiksi armeijan keskuudessa tunnistamattomien ilmiöiden kertomiseen ei sisälly enää takavuosien häpeän tunnetta. Kelly uskoo, että tunnistamattomien ilmiöiden tapauksessa monet lentäjät ovat kuitenkin nähneet ilmapalloja tai droneja.

Kellyn mukaan tunnistamattomia lentäviä esineitä on kuitenkin syytä tarkastella tarkoin.

– Koska on olemassa ongelma. Jotain tavaraa lentää ilmatilassa, joka on tarkoitettu pääasiassa kaupalliselle ilmaliikenteelle. Sitä tavaraa ei pitäisi olla siellä tai ainakin meidän pitäisi tietää, mitä se on.

Yhdysvaltain puolustusministeriö julkaisi vuonna 2019 videomateriaalia oudoista esineistä taivaalla: Vahvistaa kyseessä olleen aito ufo-video 0:58
Yhdysvaltain puolustusministeriö julkaisi vuonna 2019 videomateriaalia oudoista esineistä taivaalla: Vahvistaa kyseessä olleen UFO (16.4.2021)

Lue myös:

    Uusimmat