Astioiden uudet muodot

Lautasen pyöreä muoto ei ole enää itsestäänselvyys. Astioiden ja aterinten uudet muodot tuovat vaihtelua ja piristävät kattauksia.

Harva malttaa enää sitkeästi kerätä yhtä ainoaa astiasarjaa. Muotia seurataan myös keittiössä, eikä kaikkia uutuuksia tyydytä ihailemaan pelkästään kaupan hyllyiltä. Rohkean muotoilun ohella persoonallista ilmettä ruokapöytään haetaan itse koottavilla astiasarjoilla.

Ateria aalloilla

20 vuotta Suomen astiamarkkinoilla vaikuttanut Villeroy & Boch vapautti lautasen muodot. Villeroy & Bochin suosikiksi noussut New Wave -astiasto on löytänyt tiensä myös suomalaisten ruokapöytiin.

New Waven vahva, minimalistinen ilme sopii tämän päivän sisustusajatteluun. Kauniisti aaltoilevat muodot ja hohtavan valkoinen posliini luovat puitteet jännittävälle ja erilaiselle kattaukselle. Sarjaan kuuluu muun muassa erilaisia lautasia, tarjoilukulhoja, kahvi- ja espressokuppeja ja pieniä dippikulhoja.

Svengaavat veitset

Swing on Hackmanin uusi hauska ja nuorekas aterinsarja, jossa on klassikon ainekset. Swing -aterinten muotoilussa on ennakkoluuloton ote.

Haarukan, veitsen ja lusikan käteensopiva muoto hivelee myös silmää. Ruokailuvälineiden muotoilussa näkyy nykypäivän trendi – astioiden ja aterinten koot ovat aiempaa suurempia.

Sarjan erikoisuus on veitsi, jossa on toteutettu jännittävä designinnovaatio: veitsen voi kattaa pystyyn! Veikeän veitsen voi kattaa myös lappeelleen, muotoilu mahdollistaa erilaisia ja eri tyyppisiä kattauksia.

Yksinkertaisen tyylikäs aterinsarja on helppo yhdistää eri tyyppisten astioiden kanssa. Markkinoille tulevaan Swing valikoimaan kuuluu haarukka, veitsi, lusikka sekä sirompi kahvilusikka.

Kokoa itse

Arabian nuorekkaasta KoKo-astioista voi itse koota mieleisensä setin. Huolettomat ja pirteän väriset kupit ja lautaset edustavat ennakkoluulotonta muotoilua.

Yksilöllisesti yhdisteltävät KoKo-astiat ovat Kristina Riskan ja Kati Tuominen-Niittylän muotoilemia.

Sarjan uusimmat tulokkaat ovat tyylikkäät KoKo HOT -uuniastiat. Näistä kuumista uutuuksista kelpaa tarjoilla makaronilaatikkoa paremmillekin vieraille.

MTV3-VM (9.5.2006)
Kuvat: Hackmann, Arabia ja Villeroy & Boch

Lue myös:

    Uusimmat