Askartele Earth Hour -lyhty!

WWF Suomen ohjeilla askartelet Earth Hour -lyhdyt kierrätysmateriaaleista. Anna lyhtyjen loistaa ilmaston puolesta ja sammuta valot tunniksi lauantaina!

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa vietetään jälleen lauantaina 29.3.2014. Earth Hour -tapahtuman teemana sammutetaan valot tänä vuonna arktisen alueen puolesta.

Lyhtyjen tekemistä varten tarvitset tyhjän säilyketölkin, vasaran, tussin, ison naulan tai piikin, pätkän alumiini tai rautalankaa, pihdit, tuikun ja halutessasi helmiä ja spraymaalia.

Tee näin:

– Liota purkkia vedessä irrottaaksesi etiketit. Täytä purkki vedellä ja pistä pakkaseen jäätymään (tai ulos, mikäli pakkasta on riittävästi). Kova jää estää tölkkiä menettämästä muotoa kun siihen nakutellaan reikiä.

– Tölkin jäädyttyä on aika koristella. Piirrä tussilla tölkin kylkeen kuvio, jonka haluat rei'ittää. Kuvasssa on Earth Hour -teemaan sopivasti tehty lumihiutale ja EH - Earth Hour.

– Naputtele naulan ja vasaran kanssa kuvioon reikiä. Naputtele vielä kaksi reikää tölkin yläreunaan lyhdyn sankoja varten.

– Leikkaa metallilangasta noin 20 cm pala ja väännä siitä sanka. Koristele se ensin halutessasi helmillä.

– Odota, että purkin sisältö sulaa. Voit halutessasi maalata lyhdyn.

– Laita tuikku lyhtyyn ja ripusta parvekkeelle tai puun oksaan.

Katso tarkemmat ohjeetEarth Hour -sivuilta.

Muista!

Mikäli haluat käyttää lyhtyä sisätiloissa, se on ehdottomasti laitettava palamattomalle alustalle lasten ja lemmikkien ulottumattomiin!

Lue lisää Earth Hour -tapahtumasta http://wwf.fi/earthhour/

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat