Mainos

Asioitko Salomonkadun pankkiautomaatilla? Näin poliisi neuvoo

Poliisi kehottaa Helsingissä Salomonkadulla sijaitsevalla pankkiautomaatilla asioineita kuolettamaan maksukorttinsa.

Poliisin saamien tietojen mukaan pankkiautomaatissa on ollut kiinnitettynä maksukorttien kopiointilaite. Laite oli ehditty poistamaan ennen poliisin tuloa paikalle, joten kopioitujen maksukorttien määrästä ei ole tietoa.

– Jos olisin itse käynyt Salomonkatu 13:ssa sijaitsevalla pankkiautomaatilla, niin kyllä minä korttini vaihtaisin, jollei pankista muuta neuvota, neuvoo rikoskomisario Jyri Hiltunen Helsingin poliisilaitoksesta.

Toinen kopiointi- eli skimmauslaite oli sijoitettu Mannerheimintie 14:ssä sijaitsevaan pankkiautomaattiin, mutta poliisi onnistui saamaan sen haltuunsa. Mahdollisesti kopioidut tiedot ovat itse laitteessa, joten kyseisellä pankkiautomaatilla asioineiden ei tarvitse ryhtyä jatkotoimiin.

– Kyse oli kaksiosaisesta laitteesta. Toinen osa tulee kortinlukijan päälle, joka ilmeisesti lukee magneettinauhan tai sirukortin. Se on tehty näyttämään kortinlukijan reiän ympärillä olevalta muoviosalta, Hiltunen kuvailee.

– Toisessa osassa on kamera, joka kuvaa tunnusluvun syöttöä. Tämä osa on tehty näyttämään siltä kuin se olisi osa automaatin runkoa.

Tekijöistä ei ole toistaiseksi mitään tietoa. Poliisin mukaan ei ole myöskään tiedossa, onko vastaavia laitteita kiinnitetty muihin pankkiautomaatteihin.

– Toki jos joku on laittanut kaksi kopiointilaitetta Helsingin keskustassa, niin miksipä ei olisi voinut laittaa niitä enemmänkin. Joku nyt haluaa aktiivisesti keräillä korttitietoja. Sitä, missä laajuudessa he toimivat, ei ole tiedossa.

Poliisi jatkaa tapausten tutkintaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.