Asiantuntijat yksimielisiä: Tämä oli pahin virhe koronakriisissä

Asiantuntija pohtivat Uutisaamussa, mikä oli koronapandemian pahin virhe 8:00
Katso asiantuntijoiden koko keskustelu koronapandemiasta yllä olevalta videolta.

Asiantuntija pohtivat Uutisaamussa, mitä koronapandemia opetti meille.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) on sitä mieltä, että osa koronan rajoitustoimista oli epäsuhteessa viruksen torjuntaan eikä niitä pystytty perustelemaan riittävästi.

– Meillä oli aikoja, jolloin ei kyetty katsomaan ihmisten hyvinvointia, vaan lähdettiin liikaa viruksen torjumiseen mukaan. Silloin saattoi unohtaa, että siellä tapahtui paljon pahoinvointia esimerkiksi lasten ja nuorten keskuudessa, Lohi sanoi.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho on samaa mieltä.

– Itsekin näen pahimpana virheenä kohdentamattomat laajat rajoitukset, jotka kohdistuivat erityisesti lapsiin ja nuoriin, joilla tauti oli hyvin lievä, Laiho sanoo.

Myös vanhemmat ihmiset jäivät hänen mielestään liian pitkäksi aikaa eristykseen, vaikka suuri osa heistä oli jo rokotettuja.

Lohen mielestä koronaviruksen täydellisen tukahduttamisen tielle ei olisi missään vaiheessa pitänyt lähteä, koska tehtävä oli mahdoton.

Ei enää isoja rajoituksia

Sekä Laiho että Lohi toivovat, ettei Suomessa enää ryhdyttäisi laajoihin rajoitustoimenpiteisiin uuden koronavariantin yllättäessä.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

– Vältetään kaikkien mahdollisuuksien mukaan laajat rajoitustoimet, huolehditaan siitä, etteivät lapset ja nuoret ainakaan kärsi tilanteesta, ei lähdetä tekemään liian isoja alueellisia rajoituksia siellä, missä ei ole tarvetta, Lohi luettelee. 

Oliko koronapassi virhe?

Laiho on sitä mieltä, että koronapassi oli perusteltu ja aito askel yhteiskunnan sekä matkailun avautumiseen.

– Siinä tilanteessa se oli kyllä perusteltu.

Lue myös:

    Uusimmat