Asiantuntijat varoittavat: Jätä nämä kodin remontit ammattilaisille!

Tarjouspyyntöpalvelu Urakkamaailma.fi kehottaa jättämään osan remonteista täysin ammattilaisten harteille. Esimerkiksi kylpyhuoneremontti ja sähkötyöt aiheuttavat sivuston mukaan tee-itse-töinä aiheuttaa enemmän ongelmia kuin onnea.

Remonttia tehdessä raha voi olla tiukassa ja tämä mielessä mutkia haluttaisiin oikoa säästääkseen rahaa. Yksi yleisin rahaa säästävä mahdollisuus remonteissa on omien käsien saveen laittaminen ja työhanskojen pukeminen.

Monien urakoitsijoiden suusta tosin kuulee, kuinka ammattilainen on palkattu korjaamaan tee-se-itse henkilöiden "luovia" remonttiratkaisuja, jotka ovat epäonnistuneet.

Urakkamaailma.fi listasi TOP 5- remontit, jotka tulisi ehdottomasti jättää kokonaisuudessaan ammattilaisille ja vain ammattilaisille.

1. Kylpyhuoneremontit

Jotain pientä pintaremonttia voi kylpyhuoneessa itsekin tehdä, kuten esimerkiksi suosiossa nouseva laattojen maalaus.

Mutta vesieristykset, vesiputkien siirrot ja muut vastaavat täytyy ehdottomasti jättää ammattilaisille. Jos teet kyseiset työt itse ja esimerkiksi vesivahinko tapahtuu, olet vahingoista itse vastuussa ja vakuutusyhtiöt ovat melko jyrkkiä suhtautumisessaan.

2. Sähkötyöt

Kun tehdään sähköihin liittyviä muutoksia on huomioitava niin monia asioita ja teknillisyyksiä, että projekti tulee jättää sähköammattilaiselle. Voit omilla säädöilläsi aiheuttaa huomattavia haittoja niin sähkökokonaisuudellesi kuin myös omalle terveydellesi. Sähkön kanssa ei tule leikkiä saati ottaa hölmöjä riskejä.

3. Seinien purkaminen

Jos haluat luoda kotiisi avaramman tilan purkamalla seiniä, niin jätä työ ammattilaisille. Seinillähän on tarkoituksena pitää talo pystyssä ja väärän seinän purkaminen voi aiheuttaa vakavia ongelmia taloon.

Ammattilaiset pystyvät arvioimaan nopeasti mitkä seinät ovat väliseiniä ja purettavissa. Myös sähköjohdot ja putkistot tulee ottaa huomioon seiniä purkaessa.

4. Ikkunaremontit

Ikkunaremonteissa asennus on erityisen tärkeä hoitaa kunnolla, jotta ilma kiertää ikkunoiden kautta oikealla tavalla. Huonosti asennetut ikkunat vuotavat liikaa ilmaa ulos ja raha jonka säästit asentamalla ikkunat itse valuu ulos sähkölaskusi noustessa.

Ikkunat voidaan tiivistää myös liian tiukkaan, jolloin ilma ei kierrä kunnolla ja tiedossa on kosteusvaurioita.

5. Kellariremontit

Ennen kuin lähdet uudistamaan kellaritilojasi ja repimään pintoja irti, voit vahingossa aiheuttaa paljon

tuhoa. Kellariremonteissa eristys on erityisen tärkeä asia, joka tulee olla ammattimaisesti hoidettuna.

Myös erilaiset halkeamat perustuksessa tai lattiassa tulee korjata ammattimaisesti.

Lähde: Urakkamaailma.fi

(MTV)

Lue myös:

    Uusimmat