Mainos

Asiantuntijat tyrmäävät vesidieetin – osa painonpudottajista yrittää olla jopa 50 päivää syömättä: "Vaarallisin dieetti ikinä"

Tämä painonpudotusmetodi ei ole turvallinen tai suositeltava!

"Vesidieetti" kuulostaa juuri niin järjettömältä kuin mitä se onkin. Silti asiantuntijat joutuvat varoittelemaan painonpudottajia dieetin vaarallisuudesta, sillä vesidieetti kerää suosiota netissä.

Vesidieetissä juodaan sen nimen mukaisesti vettä, teetä tai kahvia. Ruokaa dieettiohjelmaan ei kuulu. Jotkut hehkuttavat ihonsa kunnon parantuneen dieetin vuoksi, ja Instagramissa jotkut ovat sitoutuneet dieettiin viikoksi tai kuukaudeksi, toiset järkyttävän 50 päivän ajaksi.

​​Ei liene yllätys, ettei kyseinen painonpudotusmetodi ole turvallinen tai suositeltava: pelkkien nesteiden nauttiminen riistää keholta tarvittavat ravinteet ja energian. Dieettiä on kutsuttu myös "vaarallisimmaksi dieetiksi ikinä".

Syömishäiriöihin erikoistuneen lääkäri Joanne Labinerin mukaan myös vesipaastoksi kutsuttu vesidieetti vie kehon anoreksiankaltaiseen tilaan.

– Se voi tehdä niin pahaa elimillesi. Tämän vuoksi anoreksiaa sairastavat ihmiset voivat kuolla sydänkohtaukseen. Heidän kehonsa syö heidän sydäntään, Labiner varoittaa Daily Mailin mukaan.

Netissä kiertää jo kauhutarinoita, joiden mukaan 23 kiloa dieetillä pudottanut mies joutui lopettamaan, koska ei enää päässyt ylös sängystä. 

Liika vedenjuonti voi aiheuttaa myös vesimyrkytyksen.

Lähde: Dietnews.net, Instagram, Dailymail.co.uk

***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.