Asiantuntijat neuvovat: Näin pukeudut oikein työhaastatteluun

Työhaastattelu on yksi niistä tilanteista, jolloin omasta asustaan haluaa olla erityisen varma. Tyyliasiantuntijat antoivat omat vinkkinsä siihen, kuinka sopiva asu työhaastattelua varten löytyy.

Työhaastattelu on jokaiselle näytön paikka, jossa tavoitteena on korostaa niitä omia parhaita puolia. Millaiset vaatteet antavat kantajastaan työhaastattelussa sen kuuluisan hyvän kuvan? Tyylikonsultti Leena Sarvi ja stylisti Minttu Vesala kertoivat, millainen asu sopii työhaastatteluun.

– Tärkeää on pukeutua sen mukaan, minkälaista työpaikkaa on menossa hakemaan ja miettiä, että antaa kokonaisuudessaan itsestään vakuuttavan kuvan, Sarvi muistuttaa.

Liian kauas omista pukeutumistottumuksista ei työhaastattelua varten ole kuitenkaan syytä ajelehtia. Kun vaatteet yllä tuntuvat mukavilta, on olemuskin luontevampi.

– Olen sitä mieltä, että kannattaa antaa sellainen kuva itsestään, mikä vastaa omaa persoonaa. Kannattaa laittaa sellaiset vaatteet, jotka tuntuvat hyvältä ja joita normaalistikin itse käyttää. Siten antaa itsestään sellaisen mielikuvan, millainen todella on, Vesala neuvoo.

Sarven mukaan työhaastattelu ei ole myöskään oikea areena niille erikoisimmille pukeutumiskokeiluille. Harva haluaa herättää haastattelijan mielessä kysymyksiä erikoisen asukokonaisuutensa vuoksi.

– Siinä ei kannata hirveästi yliampua tai harrastaa ylilyöntejä, vaan pysytellä perusjutuissa, Sarvi neuvoo.

– Ei ole syytä ruveta tuunaamaan itseään sellaiseksi, mitä ei ole. Turha sitä omaa lookia on aliarvioida! Vesala muistuttaa.

Viimeinen silaus työhaastatteluun sopivasta asusta syntyy kuitenkin sisältäpäin. Oikea asenne on tärkeämpi olla mukana kuin yksikään asuste.

– Maailman helpoin, nopein ja edullisin asuste on hymy, Sarvi tiivistää – aito ja leveä hymy kasvoillaan.

AVA

Kuvat: Zach Stovall

Lue myös:

    Uusimmat