Asiantuntijat: Asunnon löytäminen tuntemattomalle vaatii ihmistuntemusta

AVAn uuden Kotia kohti -lifestyle-sarjan keulakuvat, sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen ja kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin tietävät, että uuden kodin löytäminen toiselle ei ole aivan helppo tehtävä.

Kotia kohti -sarjassa kymmenelle suomalaiselle sopivaa asuntoa metsästävät sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyykönen ja kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin joutuvat käyttämään työssään hurjasti ihmistuntemusta. Suomalaiset osaavat harvoin sanoa täysin suoraan sen, mitä he todella haluavat tai kaipaavat.

– Asuntoihin liittyy valtavasti tunteita. Sen huomaa, etteivät päätökset ole aina niin järkiperäisiä. Minun tehtäväni on yrittää pitää suitsista kiinni. Meidän roolimme on olla asiantuntijoita nimenomaan silloin kun tunteet lähtevät viemään ja asiakas olisi valmis tekemään hölmöjä päätöksiä, Kasslin kertoo.

Ohjelman edetessä käy selväksi, että edes sijoittajat eivät ole aina kylmänviileitä ostotilanteissa. Vaikka asunto olisi tarkoitus laittaa vuokralle, saatetaan ostopäätös tehdä tunteiden perusteella.

– Sijoittajankin kohdalla ohjelmassa tunteet tulevat yllättävässä kohdassa peliin. Tässä kuitenkin tehdään koteja. Se on varmaan tämän kaiken ydin, että missä menee se kylmien faktojen ja tunteen kombinaatio, niin se toivottavasti saadaan kameralle, Mira kertoo.

Kotia kohti -sarjassa mukana on myös ensikodin hankkijoita, jotka tarvitsevat erityisen paljon tukea ja turvaa ostoprosessissa. Sen oikean ensimmäisen kodin löytyminen saattaa olla yhtä tunnemyllerrystä.

– Meillä on paljon myös ensikodin hankkijoita ja tämä on kaikki heille niin uutta ja niin massiivisen isoa, että meidän on pakko olla siinä tukena ja turvana koko ajan, Pyykönen kertoo.

– Meidän pitää kuunnella oikeasti korva tarkkana ja olla läsnä hyvin vahvasti asiakkaiden kanssa kaikissa tilanteissa. Kyseessä on sellainen prosessi, joka on ihmiselle elämän tärkeimpiä juttuja, Pyykönen toteaa.

Ihmiset tekevät suuria ostopäätöksiä eri tavoin. Joillakin on tapana ostaa kaikki intuition perusteella ja ammattilaisen on pystyttävä kunnioittamaan tätä.

– Välillä meidän on pitänyt myös tunnistaa tunneihminen. Kun tunneihminen rakastuu asuntoon, niin pitää antaa myös mennä, sillä siten heille löytyy koti. Pitää olla koko ajan tilanteen tasalla, Tea-Maria kertoo.

Lue myös:


AVA / Heli Kuitunen

Kuva: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja