Miten valmistetaan suussa sulavan täydellinen mutakakku? Ruokatoimittaja Suvi Rüster paljastaa täydellisten ruoka-annoksien salaisuudeen Olivia-lehden Täydelliset ohjeet -kirjassa.
Olivian Täydelliset ohjeet ovat syntyneet ruokatoimittaja Suvi Rüsterin kokeiluilla. Rüster on käynyt jokaisen ohjeen kohdalla läpi kymmeniä eri reseptivariaatioita ja tutustunut ruoan tarinaan. Näistä reseptikokeluista on valikoitunut aina se yksi, täydellinen ohje.
– Mutakakkuohjeita on nykyisin satoja vaahtokarkkiversioista pähkinöillä ja marjoilla maustettuihin, mutta alkuperäisen missisippiläisen mutakakun raaka-aineet ovat yksinkertaiset: suklaata, kaakaota, voita, munia ja sokeria. Mokan makua kakulle antavat kahvi ja kahvilikööri, Rüster kirjoittaa.
Asiantuntijan neuvot täydelliseen mutakakkuun
Mukana kirjassa on myös huippukokkien pro-vinkkejä reseptien toteuttamiseen. Täydellisen mud caken valmistamiseen neuvot antaa keittiömestari ja suklaaleipuri Mika Gröndahl
– Paras kakkuun käytettävä suklaa on maultaa hedelmäistä ja kaakaoprosentiltaan alle 70. Mehukkaimman ja pehmeimmän kakun saa, jos sen paistaa vesihauteessa alhaisessa 160 asteen lämpötilassa. Tällöin kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Kakun kuuluu olla sisältä taikinamaisen valuvaa. Jotta se pysyisi tarjottaessa kasassa, sen on hyvä levähtää yön yli kylmässä. Suklaan maku pääsee oikeuksiinsa, kun jääkaapista otettu kakku saa olla ennen tarjoamista noin 20 minuuttia huoneenlämmössä, Gröndahl vinkkaa.

