Asiantuntijan vinkit: Näin teet täydellisen mutakakun

Miten valmistetaan suussa sulavan täydellinen mutakakku? Ruokatoimittaja Suvi Rüster paljastaa täydellisten ruoka-annoksien salaisuudeen Olivia-lehden Täydelliset ohjeet -kirjassa.

Olivian Täydelliset ohjeet ovat syntyneet ruokatoimittaja Suvi Rüsterin kokeiluilla. Rüster on käynyt jokaisen ohjeen kohdalla läpi kymmeniä eri reseptivariaatioita ja tutustunut ruoan tarinaan. Näistä reseptikokeluista on valikoitunut aina se yksi, täydellinen ohje.

– Mutakakkuohjeita on nykyisin satoja vaahtokarkkiversioista pähkinöillä ja marjoilla maustettuihin, mutta alkuperäisen missisippiläisen mutakakun raaka-aineet ovat yksinkertaiset: suklaata, kaakaota, voita, munia ja sokeria. Mokan makua kakulle antavat kahvi ja kahvilikööri, Rüster kirjoittaa.

Asiantuntijan neuvot täydelliseen mutakakkuun

Mukana kirjassa on myös huippukokkien pro-vinkkejä reseptien toteuttamiseen. Täydellisen mud caken valmistamiseen neuvot antaa keittiömestari ja suklaaleipuri Mika Gröndahl

– Paras kakkuun käytettävä suklaa on maultaa hedelmäistä ja kaakaoprosentiltaan alle 70. Mehukkaimman ja pehmeimmän kakun saa, jos sen paistaa vesihauteessa alhaisessa 160 asteen lämpötilassa. Tällöin kypsymisaika on noin 45 minuuttia. Kakun kuuluu olla sisältä taikinamaisen valuvaa. Jotta se pysyisi tarjottaessa kasassa, sen on hyvä levähtää yön yli kylmässä. Suklaan maku pääsee oikeuksiinsa, kun jääkaapista otettu kakku saa olla ennen tarjoamista noin 20 minuuttia huoneenlämmössä, Gröndahl vinkkaa.

Mud cake eli mutakakku

10 palaa


150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 60 %)
150 g voita
2 rkl kahvilikööriä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl tummaa muscovadosokeria
3 kananmunaa
tomusokeria

1. Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa miedolla lämmöllä melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä; sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.

2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kahvilikööri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.

3. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon

4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 senttimetriä). Paista 200 asteessa keskitasolla 20-25 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Ripottele pinnalle tomusokeria.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat