Asiantuntijan vinkeillä rentoutat itsesi syvään uneen

Yhä useimmilla tuntuu olevan haasteita nukkumaanmenon suhteen. Hyvinvoinnin asiantuntija Ilkka Koppelomäen vinkeillä uni saattaa kuitenkin maistua yllättävän nopeasti.

Nukkumaanmeno on hankalaa, jos on jatkuvasti stressaantunut. Unen päästä kiinni saaminen kuitenkin helpottuu, jos yrittää rentouttaa kehon ja mielen.

– Mieli ja keho toimivat yhdessä. Voit rentouttaa mielelläsi lihaksesi ja jos lihaksesi ovat rennot, niin myös mielesi on rennompi, Koppelomäki kertoo.

Hyvinvoinnin asiantuntijan mukaan nukkuminen on mahdollista missä tahansa, mutta saattaa vaatia useiden viikkojen tai jopa kuukausien harjoittelun. Lohduttavaa kuitenkin on, että hyvällä harjoittelulla siihen pystyy kuka tahansa. Harjoittelussa on tärkeää rentouttaa lihakset ja rauhoittaa hengitys.

Seuraava tekniikka toimii Koppelomäen kohdalla, mutta sitä voi testata kuka tahansa.

– Laitan silmät kiinni. Rentoutan lihaksiani ja etsin itselleni hyvän asennon, missä koko kehon on hyvä olla. Alan ajattelemaan hyviä ajatuksia, muistelemaan hyviä kokemuksia tai päivän ja elämän parhaita hetkiä. Vien jokaisen mieleeni tulevan kuvan kauemmaksi, niin että kaikki ajatukset ikään kuin katoavat. Samalla toistan mielessäni sanoja: rentoudun syvemmälle, syvemmälle rentoudun. Seuraavaksi alan samaan aikaan mielessäni rentouttamaan kehoani, niin että tunnen sen muuttuvan niin kevyeksi, että en enää ole siitä tietoinen. Jossakin vaiheessa tätä prosessia menen niin syvään uneen, että en enää ole tietoinen, Uskalla Innostua -tiimin perustaja kuvailee.

Kyseistä prosessia kannattaa kokeilla kotona. Koppelomäen mukaan sen voi myös muokata itselleen parhaiten sopivaksi. Positiivinen ajattelutapa auttaa unen päästä kiinni saamiseen, joten kannattaa hyödyntää iloisia ajatuksia päivittäin.

Ira Juvonen, ira.juvonen@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat