Asiantuntijan keino talouden parantamiseen: Työkyvyttömyyseläkeläisiä työllistettävä

Mistä osatyökykyisille töitä? 25:00

Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut VATES-säätiön toimitusjohtaja Marjatta Varanka kertoi, että kaikki halukkaat työkyvyttömyyseläkkeellä olevat työllistämällä voitaisiin kohentaa Suomen taloutta.

Suomessa on noin 60 000 työkyvyttömyyseläkkeellä olevaa henkilöä, jotka haluaisivat sairaudestaan tai vammastaan huolimatta tehdä työtä. Näin kertoi VATES-säätiön toimitusjohtaja Marjatta Varanka.

Jos kaksi kolmasosaa työkyvyttömyyseläkkeellä olevista henkilöistä saataisiin takaisin työelämään, siirtyisivät he täysin sosiaaliturvan varassa elävistä veronmaksajiksi.

– Se parantaisi meidän yhteiskuntataloutta noin 0,8 miljardia. Se on todella iso asia, johon meidän kannattaisi kiinnittää huomiota.

Jos töihin haluavien työkyvyttömyyseläkkeellä olevien määrään lisätään työ- ja elinkeinotoimistoissa työnhakijoina olevat vajaakuntoiset henkilöt, on Suomessa työtä vailla olevia halukkaita työntekijöitä noin 150 000.

– 150 000 on tällä tavalla meidän työvoimapotentiaali, joka tarvitsee erilaisia yksilöllisiä tukitoimia, jotta he voisivat työllistyä. Ja tietenkin me tarvitsemme työpaikkoja.

Minkälainen oli lähetyksessä vierailleen, työelämään takaisin kiinni päässeen Jorma Sukuvaaran tarina? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat