Mainos

Asiantuntija varoittaa yksipuolisen rakentamisen johtavan ongelmiin

2:03

Pääkaupunkiseudulle nousee ennätysmäärä uusia asuntoja ja paikoin erityisesti pienistä asunnoista on syntynyt runsasta ylitarjontaa.

Esimerkiksi Vantaalla on tällä hetkellä myytävänä lähes tuhat 2010-luvulla valmistunutta yksiötä tai kaksiota.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kertoo MTV Uutisille kaupungin olevan huolissaan asuntojen kokojakaumasta:

- Tämä innostus tehdä yksiöitä ei ollut esimerkiksi 2010-luvun alussa ollenkaan tässä mitassa. Viime vuosien markkina on johtanut mielestäni vähän epäterveelliseen tilanteeseen, jossa sitten myyjät kärsivät.

Rakennuttajat uskovat markkinatilanteen korjaantuvan vielä muutaman vuoden sisällä suosimaan pieniä asuntoja. Asiantuntija puolestaan varoittaa yksipuolisen rakentamisen johtavan ongelmiin.

- Kannan huolta siitä, että meille syntyy asuinalueita, jotka ovat kovin yksipuolisia, etäällä keskustasta ja täynnä yksiöitä. Ajan kanssa muuttoliike toimii niin, että ne joilla on mahdollisuus valita jotakin muuta, valitsevat mennä muualle. Sitten nämä alueet keräävät sellaista väestönosaa, jonka valintamahdollisuudet on hyvin rajallisia ja sitä kautta eriytyminen voimistuu, pohtii Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja Mari Vaattovaara.Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja