Asiantuntija varoittaa yksipuolisen rakentamisen johtavan ongelmiin

Pääkaupunkiseudulle nousee ennätysmäärä uusia asuntoja 2:03

Pääkaupunkiseudulle nousee ennätysmäärä uusia asuntoja ja paikoin erityisesti pienistä asunnoista on syntynyt runsasta ylitarjontaa.

Esimerkiksi Vantaalla on tällä hetkellä myytävänä lähes tuhat 2010-luvulla valmistunutta yksiötä tai kaksiota.

Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä kertoo MTV Uutisille kaupungin olevan huolissaan asuntojen kokojakaumasta:

- Tämä innostus tehdä yksiöitä ei ollut esimerkiksi 2010-luvun alussa ollenkaan tässä mitassa. Viime vuosien markkina on johtanut mielestäni vähän epäterveelliseen tilanteeseen, jossa sitten myyjät kärsivät.

Rakennuttajat uskovat markkinatilanteen korjaantuvan vielä muutaman vuoden sisällä suosimaan pieniä asuntoja. Asiantuntija puolestaan varoittaa yksipuolisen rakentamisen johtavan ongelmiin.

- Kannan huolta siitä, että meille syntyy asuinalueita, jotka ovat kovin yksipuolisia, etäällä keskustasta ja täynnä yksiöitä. Ajan kanssa muuttoliike toimii niin, että ne joilla on mahdollisuus valita jotakin muuta, valitsevat mennä muualle. Sitten nämä alueet keräävät sellaista väestönosaa, jonka valintamahdollisuudet on hyvin rajallisia ja sitä kautta eriytyminen voimistuu, pohtii Kaupunkitutkimusinstituutin johtaja Mari Vaattovaara.



Lue myös:

    Uusimmat