Asiantuntija väittää: Näin pääset mustapäistä eroon lopullisesti

Mustapäät ovat ihon epäpuhtauksia, joista moni hankkiutuisi heti pysyvästi eroon, jos se olisi mahdollista. Amerikkalaistohtori uskoo, että tämä on hyvinkin mahdollista, kun keinot ovat oikeat.

Amerikkalainen tohtori Rachael Eckel ZO Skin Healthilta vaikuttaa ZO Skin Health- ja ZO Medical -tuotteiden taustalla ja on työskennellyt vuosien saatossa muun muassa lukuisten maailmantähtien kanssa. Eckel on työssään huomannut, että Pohjoismaissa erityisen moni kärsii mustapäistä.

– Pohjoismaissa ihmisillä on usein suuret ihohuokoiset ja öljyinen iho, Eckel toteaa MTV Lifestylen haastattelussa.

Kuinka mustapää syntyy?

Asiantuntijan mukaan aikuisen iho tuottaa luonnostaan öljyä, joka pyrkii poistumaan iholta ihohuokosten kautta. Jos väylä ihohuokosen lävitse ei ole vapaa, iholle alkaa muodostua mustapäitä ja finnejä.

– Ihon luontainen öljy yrittää päästä ihohuokosesta pinnalle, mutta ei pääse ylös saakka. Vähitellen öljy kerääntyy ihohuokoseen mustapääksi ja suurenee suurenemistaan. Tämä öljykertymä on mustapää tai finni, joka houkuttelee myös bakteereita, Eckel kertoo.

– Mustapään pää on tumma siksi, että öljy reagoi hapen kanssa siten, että sen pinta muuttuu tummaksi. Finnit ovat valkoisia siksi, että niiden sisälle kertynyt öljy ei pääse kosketuksiin hapen kanssa, Eckel tarkentaa.

Säännöllinen kuorinta ratkaisee mustapääongelman?

Kuorinta-aineet toimivat niin, että ne puhdistavat ihohuokoseen kerääntyneen öljyn. Mikäli iholla on paljon epäpuhtauksia, kuten mustapäitä, suosittelee Eckel kuorimaan hienojakoisella kuorinta-aineella hyvin usein. Jos valitsee tällaisen hienovaraisen kuorinta-aineen, voi mustapäistä päästä asiantuntijan mukaan kokonaan eroon.

– Hyvä kuorinta-aine vapauttaa kerääntyneen öljyn huokosista. Veden mukana öljy huuhdellaan kokonaan pois kasvoilta, Eckel kertoo.

Kannattaa ottaa huomioon, että kuorinta-aineissa on valtavasti eroja. Huonolaatuiset kuorinta-aineet tekevät asiantuntijan mukaan ihoon pieniä reikiä, jotka eivät ole hyväksi iholle.

– Kuorinta-aineiden mikrokiteiden pitäisi olla kuin pienen pieniä golf-palloja. Hyvälaatuisella kuorinta-aineella ihoa voi kuoria vaikka joka päivä ja silti se tuntuu ihanan pehmeältä.

Säännöllinen ja hellävarainen kuorinta on asiantuntijan mukaan kauniin, hehkuvan ihon salaisuus.

– Hyvin kuorittu iho hehkuu, eikä siinä ole mustapäitä, Eckel tiivistää.

***

2:53

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja