Asiantuntija: Tästä tiedät, että taloutesi on pakkasen puolella!

Suomalaisten velkaantumisesta on puhuttu paljon, mutta mistä tietää, onko oma tilanne huolestuttava?

"Tili tuli, tili meni" – kuulostaako tutulta? Jos tilanteesi on tämä, olet Säästöpankkiliiton toimitusjohtajan Pasi Kämärin mukaan pakkasen puolella.

– Viimeistään siinä vaiheessa jos sinun on normaalissa elämässä turvauduttava pikavippiin, niin on ehdottomasti hälytyskellojen soitava, Kämäri toteaa.

Myös laskut tulisi hoitaa kunnolla ja ajallaan. Tämä ei ole enää Kämärin mukaan selviö kaikille, eikä välttämättä osata enää ajatella, miten suuri asia kolaus luottotiedoissa voi olla.

– Viimeisen 10 vuoden aikana yhteiskunta on rakennettu kuluttamiselle. Jopa poliitikoilta ja korkeilta virkamiehiltä tulee sellaista viestiä. Esimerkiksi pari vuotta sitten pääministeri kertoi, että suomalaisten olisi kulutettava enemmän, jotta yhteiskunta saadaan pyörimään. Tämä viesti on väärä. Se, että kehotetaan kuluttamaan, on yksi osa ongelmaa.

Kämäri toivoisi lisähuomiota myös omasta taloudenhallinnasta tiedottamiseen ja kouluttamiseen. Ihmisiä tulisi valmistella paremmin siihen, millainen rahankäyttö kannattaa.

– Mistä saat rahaa, minkä verran ja mihin sitä menee. Siinä on niin kouluilla, pankeilla kuin mediallakin oma tehtävänsä. On nostettava kriittisyyttä siihen, että sinun on tiedettävä, mihin rahasi menevät.

Lue myös:

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja