Asiantuntija: Brexit pakottaa Lontoon pankit miettimään uutta kotipaikkaa

Pörssien epävarmuus huolettaa:"Voi syntyä negatiivinen kierre" 2:54

Britannian oma talous ei brexitiin kaadu, mutta monet Lontoon pankit joutuvat tosissaan miettimään, missä ne pitävät jatkossa majaansa, arvioi Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula.

Britannian päätös EU-erosta löi Helsingin pörssikurssit rajuun laskuun. Brexitin vaikutus tavallisten suomalaisten arkeen selviää myöhemmin, arvioi Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula. Yrityksissä vaikutukset saadaan kokea nopeammin.

– Ensimmäisenä tulilinjalla ovat ne yritykset, joilla on suoraa liiketoimintaa briteissä enemmän kuin muilla.

Brexitin lopulliset vaikutukset selviävät vasta vuosien päästä. Mursulan mielestä on kuitenkin jo nyt selvää, että Britannian pankkisektori kärsii.

– Monet Lontoossa toimivat pankit ja investointipankit joutuvat oikeasti miettimään, mikä tulee olemaan heidän eurooppalainen pääsijaintipaikkansa, eli sinne tulee listalle muita eurooppalaisia pääkaupunkeja.

Mursula ei usko, että brexit toisi tullessaan talouskasvua britteihin. Britannian talous kyllä kestää eron, hän uskoo. EU:n ja Britannian väliset neuvottelut ovat kuitenkin todella tärkeitä talouskehityksen kannalta, Mursula muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat