Asiantuntija: Bikinialueen karvanpoisto saattaa olla vaarallista

Vahaus, epilointi, ajelu - mahdollisia tapoja pitää bikinialue siistinä on monia, mutta asiantuntijan mukaan ne saattavat myös altistaa terveysriskeille.

Pidätkö sinäkin bikinialueen karvoituksen kurissa? Yleislääkäri Emily Gibson kertoo tuoreessa artikkelissaan, että karvanpoisto aiheuttaa pieniä avohaavoja, jotka ovat alttiita infektioille ja jopa sukupuolitaudeille, kuten herpekselle, jos ne pääsevät kosketuksiin toisen ihmisen kanssa. Gibson korostaa, että riski koskee myös miehiä.

KevinMD.com-sivustolle kirjoittamassaan artikkelissa Gibson sanoo, että ihon ärsytys yhdessä genitaalialueen lämpimän ja kostean ympäristön kanssa aiheuttaa hyvän kasvualustan infektioille. Hän ottaa esimerkiksi streptokokki A:n, joka voi äärimmäisissä tapauksissa johtaa sisäelinten toimintahäiriöihin sekä stafylokokin, joka voi aiheuttaa näppyjä ja paiseita sekä vakavampiakin oireita.

– Juuri ajetut häpyalueet ja genitaalit ovat haavoittuvaisia herpesinfektioille, koska mikroskooppiset haavat altistuvat suun tai genitaalien kuljettamalle virukselle, Gibson varoittelee.

– Häpykarvoilla on tarkoituksensa, ne suojaavat hankaukselta, joka voi aiheuttaa ihon hiertymistä ja vaurioita. Niiden poistaminen luonnollisesti ärsyttää ja tulehduttaa karvatuppeja jättäen jälkeensä mikroskooppisia haavoja.

Gibson ei näe eroa siinä, mitä karvanpoistomenetelmää käyttää.

– Ei ole mitään väliä, kuinka kalliita tai monimutkaisia aseita käyttää - partateriä, lady shaveria, pinsettejä, vahausta, depilaattoria, elektrolyysiä - karvat kasvavat aina takaisin ja lopulta voittavat, Gibson kirjoittaa.

– Sillä välin iho kärsii vaikutuksista kuin kärventynyt taistelukenttä.


Kuva: Shutterstock

Lähde: dailymail.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja