Mainos

Asiakkaat kiitollisia vapautuneista aukioloajoista: "Ihanaa, että olette auki!"

1:50

Kaupat saavat jatkossa olla auki vapaasti eli milloin tahansa. Osa kaupoista onkin pitänyt ovensa auki jo uudenvuodenpäivänä. Laajentuvat aukioloajat mahdollistavat lisätunteja työntekijöille. Asiakkaat kiittävät – ainakin Helsingin Suutarilassa. 

Karkiat saapuivat Suutarilan Siwaan herkut mielessä.

– Pikkuisia tällaisia herkkuja tultiin hakemaan. Niitä tahtoo aina juhlapyhinä mennä, naureskelee Ritva Karkia.

Henkilökunnan mukaan erityisesti pyhinä paistotiski kerää suosiota.

– Ihmiset hakevat salaatteja ja eineksiä. Ihan ruokaa tekevät. Ja sitten paistopisteeltä he hakevat kahvipullaa yleensä näin pyhinä, kertoo kassamyyjä Mari Ollila

Suutarilan Siwa on ensimmäistä kertaa auki juhlapyhänä. Ennen ovi pysyi suljettuna lainsäädännön vuoksi. Kaupat saavat jatkossa itse määritellä, minkä verran ovat auki. Suutarilassa ei ole tungosta, mutta kassalla riittää asiakkaita.

– Lähialueen asukkaat pääsevät kauppaan jatkossa myös juhlapyhinä. Se on suurin muutos meillä, jatkaa Ollila.

Miltei 400 neliön Siwaa pyöritti sunnuntaina kaksi työntekijää. Silti sekä työntekijät että asiakkaat vaikuttavat tyytyväisiltä uusiin käytäntöihin. 

– Positiivisella asenteella mennään. Tosin uudenvuodenpäivän aukiolo tuli yllätyksenä, mutta työntekijät kyllä löydettiin. Yksikin nainen tuli hetki sitten ovesta sisään ja melkein riemusta kiljuen: "Ihanaa, että olette auki", sanoo kassamyyjä.

– Kauppiashan voi itse katsoa sen, että milloin pitää ovensa auki. Ja kyllä varmasti verkkokaupan kanssa tulee hyvää kilpailua tästä, sanoo Karkia.

– Työntekijöiden puolesta voi välillä miettiä, että onko se ok, mutta asiakkaan puolesta hyvä homma, kertoo pesuainetta hakemaan saapunut Anu Hyvönen

– Olen tyytyväinen. Minulle kelpaa näin, sanoo nakkijahtiin tullut Ari Laakkonen.

Kauppaketjut vahvasti mukaan

Monissa Siwoissa aukiolot ovat jo nykyisellään laveita pienen koonsa vuoksi. Valtaosa K- ja suurin osa S-ruokakaupoista laajentaa aukioloaikojaan lähiaikoina. Lidl tarkastelee aukioloaikoja paikkakunnittain.

Yleisesti ottaen muutokset kohdistuvat muun muassa lauantai-iltaan, sillä sen suosio ostoshetkenä on kasvanut. 

– Heti lauantaina jo yli 200 myymälää avaa uusilla aukioloajoilla ja muut asteittain helmikuun alkuun mennessä, kertoo S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Työllistävä vaikutus

Lisätunnit tarkoittavat lisätyötä. 

– Varmasti käy niin, että osa-aikaisilla henkilöillä on mahdollisuus tehdä enemmän tunteja ja jonkin verran tarvitaan kokonaan uusia ihmisiä, Alarotu jatkaa.

Mutta kannattaako kauppiaan pitää ovi auki juhlapyhinä?

– Aika näyttää sitten miten kannattaa, tuumaa Siwan Ollila.

– Me uskomme siihen, että aukiolo on kilpailukeino, sanoo S-ryhmän johtaja. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.