Mainos

Aselaki liian kuuma peruna USA:n presidenttikisassa

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama vierailee tänään Denverin ammuskelussa kuolleiden perheiden luona. Asia vahvistettiin eilen Valkoisesta talosta.

Coloradon osavaltion Auroran kaupungissa kuoli 12 ihmistä perjantain vastaisena yönä, kun naamioitunut mies avasi tulen elokuvateatterissa uuden Batman-elokuvan ensi-illassa. Lisäksi lähes 60 ihmistä loukkaantui.

Presidentti Obama määräsi eilen Yhdysvaltoihin suruliputuksen kuudeksi päiväksi.

Sekä Obama että republikaanien presidenttiehdokas Mitt Romney ovat myös keskeyttäneet presidentinvaalikampanjansa tilapäisesti tragedian vuoksi. Obama palaa kiertueelleen Yhdysvaltain länsiosissa maanantaina.

Kumpikaan presidenttikisaajista ei ottanut Yhdysvaltojen aselakia puheeksi tapaukseen liittyvissä lausunnoissaan. Aselakien kiristäminen on maassa tiukasti pannassa ja edes niiden ehdottaminen voisi aiheuttaa vahinkoa vaalikampanjalle.

- Edes sitten, kun olemme ymmärtäneet, mitä tapahtui ja kuka on vastuussa, emme koskaan ymmärrä, mikä ajaa ihmisen terrorisoimaan toisia. Tällainen pahuus on järjetöntä, Obama totesi.

Ammuskelu nosti Denverissä Columbinen koulusurmat vuodelta 1999. Tuolloin kaksi oppilasta surmasi 12 oppilasta, opettajan ja lopulta toisensa. Columbine sijaitsee vain 27 kilometrin päässä Aurorasta.

(MTV3–Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.