Mainos

Ampujan kaikki aseet laillisia - "Aselaki tuskin muuttuu"

Auroran kaupungissa Denverin naapurustossa eilen tapahtuneen ammuskelun jäljiltä on 11 ihmistä yhä kriittisessä tilassa sairaalassa, kertoo Sky News nettisivuillaan.

Auroran kaupungin poliisipäällikkö Dan Oates kertoo sivuston mukaan, että kaikki 24-vuotiaan ampujan käyttämät aseet ja ammukset oli hankittu laillisesti.

Ampuja oli ostanut neljä ampuma-asetta paikallisista kaupoista ja 6000 ammusta internetistä, Oates kertoo Sky Newsille.

Ampujalla oli myös tapahtumahetkellä yllään kaasunaamari ja luotiliivit. Elokuvateatteriin hyökätessään hän käytti lisäksi savugranaatteja tai kyynelkaasua.

"Aselait tuskin tiukentuvat"

Batman-elokuvan ensi-illassa eilen tapahtunut verilöyly on herättänyt henkiin aselakikeskustelun yhdysvaltalaisissa tiedotusvälineissä.

Ammuskelun odotetaan vaikuttavan jossain määrin myös presidenttiehdokkaiden vaalikampanjointiin. Tosin esimerkiksi The Washington Post kirjoittaa, etteivät odotukset muutosten suhteen ole korkealla.

Jotkut tiukempia aselakeja vaativat ryhmät ovat jo suunnanneet arvostelunsa presidentti Obamaan, joka aiemmin kannatti aselain tiukentamista, muttei ole juurikaan tehnyt mitään asian edistämiseksi, lehti kirjoittaa.

Lehden mukaan mitään muutoksia tuskin tapahtuu, koska aihe ei ole edes aselain tiukentamista kannattavien poliitikkojen suosiossa. He ajattelevat, ettei poliittisesti arkaan aiheeseen kannata kajota.

Löyhää aselakia kannatetaan erityisesti esimerkiksi Ohiossa ja Virginiassa, joiden arvellaan ratkaisevan tämän vuoden presidenttimittelön. Asebisnes on myös erittäin tuottoisaa Yhdysvalloissa. Kansalliseen kivääriyhdistykseen kuuluu noin neljä miljoonaa jäsentä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.