Aseistautunut joukko hyökkäsi kouluun Nigeriassa – yli 300 oppilasta kateissa, osa lapsista siepattu

337 oppilasta on vielä tavoittamattomissa viikonloppuna tapahtuneen hyökkäyksen jälkeen. Asiasta kertoo CNN. 

Paikallisen poliisin mukaan suuri joukko hyökkääjiä moottoripyörineen väijyi myöhään perjantaina oppilaita Kankaran valtion poikien tiedekoulun edessä. Tarkoituksena oli ilmeisesti kidnapata lapsia lunnaita varten.

Epäillyt kidnappaajat ovat esittäneet vaatimuksia koulun opettajan välityksellä. 

– Kankaran oppilaiden sieppaajat ovat ottaneet yhteyttä opettajaan ja käskeneet häntä välittämään käskyn hallitukselle helikopterivalvonnan lopettamisesta. He eivät ole pyytäneet lunnaita, kertoo Nigerian Katsinan osavaltion kuvernöörin tiedotusvälineiden pääjohtaja Abdu Labaran.

Labaranin mukaan armeija oli alueella etsimässä poikia. Hän kertoo, että vähintään 446 oppilasta on luovutettu takaisin vanhemmilleen.

Lukuisia perheitä, oppilaiden turvallisuuden tarkistamiseksi, ei kuitenkaan ole saatu kiinni huonojen puhelinyhteyksien vuoksi.

Kidnapattujen lasten määrästä ei tarkkaa tietoa

Kidnapattujen lasten määristä on liikkunut erilaisia arvioita. Hallituksen virkamiesten mukaan tarkkaa lukua on vaikea selvittää, sillä osa lapsista pakeni hyökkäyksen aikana, kun taas toiset pakenivat kyliin ja palasivat takaisin kouluun viikonloppuna. 

Nigerian presidentin Muhammadu Buharin tiedottaja Garba Shehu kertoi tänään tekstiviestitse CNN:lle, että armeijan upseerit ovat haastatelleet joitain opiskelijoita. 

– Jotkut palanneista oppilaista kertoivat kidnappaajien siepanneen kymmeniä heidän opiskelukavereitaan. Tämä on vielä varmistettava, hän kirjoitti.

Shehun mukaan lapsia etsitään metsistä ja naapurikylistä. Vanhempiin otetaan myös yhteyttä koskien heidän lapsiinsa liittyvää informaatiota. 

Yhdistyneet Kansakunnat on tuominnut sieppaukset ankarasti ja vaatinut lasten ”välitöntä ja ehdotonta vapauttamista”. 

Lue myös:

    Uusimmat