Ase laukesi ja luoti osui miestä päähän, uhri kuoli heti – oikeus hylkäsi tapposyytteen

Espoon käräjäoikeus hylkäsi tänään tapposyytteen jutussa, jossa uhri kuoli luotiin ystävänsä aseesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi löysi hälytystehtävällään ammutun miehen yksityisasunnosta Espoon keskuksesta 9. tammikuuta. Poliisi tutki Reviisorinkadulla tapahtunutta henkirikosta alusta alkaen tappona.

Ampuminen tapahtui kerrostaloasunnossa. Syyttäjän mukaan uhri istui alastomana ja päihtyneenä nojatuolissa, kun mies ampui tätä lähietäisyydeltä otsaan.

Syyttäjän mukaan miehet olivat olleet tekemisissä huumeisiin liittyen, ja uhri oli ampujalle velkaa.

Kiista huumeista ystävien kesken

Tuomitun mukaan hän ja uhri olivat ystäviä. Huumeista alkaneen kiistan aikana mies osoitti uhria aseella lähietäisyydeltä. Hän kohdisti pistoolin noin puolen metrin päästä uhrista kohti uhrin päätä ja ylävartaloa.

Oikeuden mukaan tuolloin uhrin käsi osui joko aseeseen tai asetta pidelleeseen käteen, jolloin ase laukesi ja luoti osui uhria päähän. Uhri kuoli välittömästi.

Oikeus katsoi, ettei mies aiheuttanut uhrin kuolemaa tahallisesti, vaan kyse oli törkeästä huolimattomuudesta. Miika Benjamin Huovila, 22, tuomittiin törkeästä kuolemantuottamuksesta ja useista muista rikoksista neljän vuoden vankeuteen.

Kärsimyskorvauksia 26 000 euroa

Huovila teki rikokset pitkän ehdonalaisen vapauden alkuvaiheessa, ja sen vuoksi ehdonalaisen vapauden jäännösrangaistus on määrätty pantavaksi kokonaan täytäntöön.

Nyt syyksi luetuista rikoksista ja täytäntöönpantavaksi määrätystä jäännösrangaistuksesta Huovila on tuomittu yhteiseen neljän vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Huovila määrättiin pidettäväksi edelleen vangittuna ja hänet on passitettu vankilaan.

Huovila velvoitettiin maksamaan uhrin lähiomaisille korvauksia kärsimyksestä yhteensä 26 000 euroa ja muita korvauksia.

Kolmea syytettiin rikoksentekijän suojelemisesta

Syyttäjä vaati lisäksi kolmelle muulle henkilölle – kahdelle miehelle ja yhdelle naiselle – rangaistusta rikoksentekijän suojelemisesta. He kiistivät syyllistyneensä rikoksiin.

Rikoksentekijän suojelemiseen syyllistyneet olivat asian tutkinnan aikana vangittuina. Oikeuden mukaan tämä vapaudenmenetysaika katsotaan heidän osaltaan rangaistuksen täydeksi suoritukseksi eikä heille siten ole tuomittu rangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja