Artturi Lehkonen käynnisti Coloradon maalijuhat – vapautuuko Mikael Granlund Leijonien käyttöön?

Colorado Avalanche on yhden voiton päässä NHL:n pudotuspelien seuraavasta kierroksesta.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Suomi–Tanska ma 20.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Colorado kaatoi Nashville Predatorsin vieraskaukalossa maalein 7–3 ja johtaa nyt ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelusarjaa voitoin 3–0.

–  Uuvutimme heidät tänä iltana, Coloradon valmentaja Jared Bednar sanoi liigan sivuston mukaan.

–  Jälleen hyvä hyökkäysmentaliteetti, ja otimme sen, mitä he meille antoivat, emme pelänneet laittaa kiekkoa verkkoon.

Coloradon avausmaalista vastasi Artturi Lehkonen, joka laukoi 1–0-maalin ylivoimalla, kun aloituserää oli pelattu lähes 11 minuuttia. Noin viiden minuutin päästä Colorado oli jo 2–0-johdossa. Nashville pääsi tekemään ensimmäisen maalinsa ensimmäisen erän lopulla.

Nashvillen suomalaisvahvistus Eeli Tolvanen tasoitti pelin 2–2-lukemiin toisen erän alussa. Toisessa erässä tehtiin yhteensä viisi maalia, ja sen päätteeksi Avalanche oli 5–3-johdossa. Nashville kynäili päätöserässä vielä kaksi maalia.

Coloradon Mikko Rantanen nappasi pelistä kaksi syöttöpistettä, ja Nashvillen Mikael Granlund kerrytti tehosaldoaan yhdellä maaliin johtaneella syötöllä.

Ottelussa eniten tehopisteitä takoi Avalanchen ruotsalainen Gabriel Landeskog, joka teki kaksi maalia ja oli auttamassa kahdessa maalissa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran paikallista aikaa maanantaina, ja Avalanchella on mahdollisuus katkaista ottelusarja.

Samalla Nashvillen suomalaispelaajat voisivat vapautua MM-kisoihin valmistautuvan Leijonien joukkueen käyttöön.

Kakon maali ei tuonut lohtua Rangersille

Pittsburghissa kotijoukkue Penguins vahvisti asemiaan ottelusarjassa New York Rangersia vastaan. Pittsburgh vei newyorkilaisista maalein 7–4 ja siirtyi sarjassa johtoon voitoin 2–1.

Penguins pääsi johtoon, kun aloituserää ei ollut pelattu kahtakaan minuuttia. Kun erää oli pelattu noin viisi minuuttia, Rangersin Kaapo Kakko pääsi tasoittaman pelin, mutta Pittsburgh teki erässä vielä kolme maalia lisää.

Toinen erä oli Rangersin maalijuhlaa, sillä se heilutti Penguinsin verkkoa kolmesti ja nousi erän päätteeksi 4–4-tasalukemiin. Pittsburgh pääsi kuitenkin tekemään vielä kolme maalia päätöserässä.

Eniten tehopisteitä pelissä keräsi Penguinsin kanadalainen Jeff Carter, joka teki kaksi maalia ja otti yhden syöttöpisteen.

Rangersilla on paikallista aikaa maanantaina seuraavan kerran mahdollisuus tasoittaa ottelusarja.