Ärsyttävätkö naapurista kantautuvat hajut? Tästä syystä parvekegrillausta on turha kieltää taloyhtiöissä

Grillausta ja nakuilua – mitä omalla parvekkeella ja tontilla saa tehdä? 9:37
KATSO MYÖS: Mitä kaikkea parvekkeella tai omalla pihalla saa tehdä?

Grillikausi on täällä, ja moni grillaakin pihvinsä ja makkaransa omalla parvekkeellaan tai terassilla. Naapurit eivät tästä kenties ole mielissään.

Vaikka naapureita kismittäisi asukkaan grillaus parvekkeella tai terassilla, ei taloyhtiön hallituksen kannata heti ryhtyä puuhaamaan grillauskieltoa parvekkeille, muistuttaa Kiinteistöliitto tiedotteessaan.

– Periaatteessa kiellon jatkuva rikkominen voisi johtaa hallintaanottoprosessiin, mutta käytännössä rikkeellä tulee olla yhtiön ja sen asukkaiden kannalta riittävä merkitys. Grillaamisesta tällaista tuskin yleensä muodostuu, sanoo Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia.

Tästä syystä Haltia suosittelee, ettei taloyhtiö kirjaisi parvekegrillaamista koskevaa kieltoa yhtiön järjestysmääräyksiin – ainakaan ilman hyviä perusteluja.

– Grillatessa kannattaa silti mahdollisuuksien mukaan huomioida naapureita, jotta turhilta kiistoilta vältyttäisiin, Haltia muistuttaa.

Parvekkeella tai terassilla grillattaessa on syytä myös huolehtia ruoanlaiton paloturvallisuudesta. Pidä grilli sopivan etäisyyden päässä syttyvistä materiaaleista niin kauan, että grilli on varmasti jäähtynyt.

Millaisista asioista naapurit tyypillisesti riitelevät?

Millaisia ovat tyypilliset naapureiden väliset riidat? 2:29
Mitkä ovat tyypillisiä riidanaiheita naapureiden kesken? Uutisaamun vieraina Kuluttajaliiton asumisasioihin erikoistunut lakimies Kristel Pynnönen sekä neuvontalakimies Tapio Haltia Kiinteistöliitosta.

Lähde: Kiinteistöliitto

Lue myös:

    Uusimmat