Armand Duplantis joutui absurdiin tilanteeseen MM-kulisseissa – "Vain yksi työ"

Armand Duplantis kertoo, miten käsittelee ulkopuolelta tulevat paineet 0:45
Armand Duplantis kertoi Jari Porttilan haastattelussa, miten hän käsittelee paineita.

Seiväshypyn maailmanmestaruuden voittanut Armand Duplantis oli vähällä jäädä sivuun Budapestin MM-kisojen palkintojenjaosta. Ruotsin supertähdellä ei ollut nimittäin näyttää akkreditointia.

Duplantisia ei aluksi päästetty sisään Budapestin areena-alueelle sunnuntaina miesten seiväshypyn palkintojenjaon alla, koska maailmanennätysmieheltä puuttui akkreditointikortti. "Mondon" isä Greg Duplantis kuvaili tilannetta Expressenille "pienoiseksi ongelmaksi".

Isä-Duplantis nyökkäsi kepeään kysymykseen, juhliko hänen poikansa edellisenä yönä.

– Jep! Hän luultavasti pudotti sen (akkreditoinnin) Puman juhlissa viime yönä! nauranut Greg veisteli.

Armand Duplantis ei panikoinut, vaan heitti vain "chillanneensa".

– Otin sen rauhallisesti ja sanoin vain, että "jos haluatte minut mitaliseremoniaan, minun täytyy tulla sisään jossain vaiheessa". Se kuitenkin onnistui.

"En ole vihainen kenellekään"

Greg Duplantis huomautti, että jos akkreditointia ei ole, ei ole väliä, onko maailmanmestari. Armand Duplantis ymmärsi myös järjestäjäpuolen yskän.

– Heillä on vain yksi työ, ja se on se, että jos sinulla on akkreditointi, pääset sisään, ja jos sinulla ei ole, et pääse sisään. En ole vihainen kenellekään, se on heidän työnsä.

ME-miehen mukaan "lopulta joku tuli ja sanoi, että voimme tulla sisään".

Ongelmia jo dopingtestissä

Duplantisilla oli ollut lauantain seiväsfinaalin jälkeen vaikeuksia dopingtestissä, kun hän ei ollut saada annettua kelvollista virtsanäytettä. Testitilanne venyi laimean virtsan vuoksi ja Duplantis pääsi kultajuhliinsa vasta kello 1.30 lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, Aftonbladet kertoi.

Duplantis voitti maailmanmestaruuden tuloksella 610. MM-kulta oli olympiavoittaja Duplantisille uran kolmas ja toinen ulkoradoilta. 

Lue myös:

    Uusimmat