Armand Duplantis hämmentyi Usain Bolt -vertailusta: "Kaksi täysin eri asiaa"

Armand Duplantis kertoo, miten käsittelee ulkopuolelta tulevat paineet 0:45
Armand Duplantis kertoi, miten hän käsittelee paineita.

Armand Duplantis antoi MTV Urheilulle haastattelun Budapestin MM-kisoissa. Tuore maailmanmestari tunnetaan erittäin varmana kilpailijana, ja hän kertoikin, miten käsittelee ulkopuolisia paineita.

Ruotsin seiväshypyn kultapoika Armand Duplantis on voittanut urallaan olympiakullan, EM-kullan ja kaksi maailmanmestaruutta. Viimeisin voitto tuli lauantaina Budapestin MM-kisoissa.

Mikä niistä on tärkein?

Olen iloinen, että minulla on ongelma, että pitää valita niiden välillä, Duplantis vastaa diplomaattisesti.

Minä elän hetkessä ja yritän olla sellainen henkilönä ja urheilijana. Se mikä tapahtui eilen illalla, tuntuu tällä hetkellä erikoisimmalta. Olen iloinen siitä.

Duplantis on pysytynyt koko uransa suorittamaan kilpailuissa huipputasolla. Arvokisoissa hän on ollut itse varmuus. Ennen Budapestia hän jäi Timanttiliigan osakilpailussa vasta neljänneksi jouduttuaan jättämään kisan kesken lievän loukkaantumisen takia. Mediassa kasattiin ruotsalaiselle paineita, mutta jälleen kerran hän poistui MM-näyttämöltä kultamitali kaulassaan.

Katso videolta, mitä Duplantis vastaa kysymykseen paineiden käsittelystä.

Amerikkalais-ruotsalainen on vasta 23-vuotias, mutta voittanut jo käytännössä kaiken. Hän on myös parannellut seiväshypyn maailmanennätyksen lukemiin 622. Duplantisia onkin verrattu yleisurheilun supertähti Usain Boltiin, jolla on edelleen hallussaan 100 ja 200 metrin maailmanennätys.

En ajattele sitä ollenkaan. Meillä on aivan eri lajit. 100 metrin juoksu ja seiväshyppy ovat kaksi täysin eri asiaa. Sen lisäksi minä olen minä, ja hän on hän, Duplantis toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat