Arman Alizad paljastaa kuukausipalkkansa – kertoo suhteestaan rahaan: "En ole vuosiin shoppaillut"

Arman Alizad haluaa kannustaa puhumaan rahasta avoimesti.

Juontaja ja toimittaja Arman Alizad on tottunut rikkomaan tabuja ja kysymään vaikeita kysymyksiä lukuisissa tv-ohjelmissaan. Seuraavaksi hän haluaa murtaa rahasta puhumisen tabun.

Alizad on mukana Danske Bankin uudessa YouTube-sarjassa, jossa autetaan tavallisia suomalaisia kohti parempaa taloudenhallintaa. 3. huhtikuuta alkavaan sarjaan osallistuu kolme henkilöä, joilla on erilainen tulotaso ja erilaisia haasteita talouden hallinnan kanssa.

– Yksi tärkeimpiä juttuja sarjassa on, että puhutaan rahasta ja taloudesta, sarjan juontava Alizad kertoo MTV Uutisille.

Alizadin mukaan yksi yleinen haaste on, ettei rahankäyttöä seuraa lainkaan. Talouden hallinnassa olennaista ei ole rahan määrä, vaan rahan arvon ymmärtäminen.

– Se, että on paljon rahaa, ei ole tae siitä, että olisi taloudellinen mielenrauha tai asiat hyvin, hän toteaa.

Alizad itse kertoo olevansa hyvin maltillinen rahankäyttäjä. Runsas matkustelu ja maailmankuvan muuttuminen viimeisen kymmenen vuoden aikana on vaikuttanut siihen, miten hän suhtautuu kuluttamiseen.

– Taloudellisista ja eettisistä syistä en ole vuosiin shoppaillut. Koko sana tuntuu tosi oudolta.

Turhan tavaran ostaminen on Alizadin mielestä sekä rahan että luonnonvarojen tuhlaamista.

– Jos ostan jotain, se on asia, jota aidosti tarvitsen.

Alizadin tulot koostuvat oman tuotantoyhtiön pyörittämisestä ja puhekeikoista. Hän kertoo nostavansa palkkaa bruttona 3500 euroa kuukaudessa.

Palkka kuluu kiinteisiin kuluihin, kuten asumiseen, autoon, ruokaan ja lasten elättämiseen. Vaatteisiin Alizad kertoo käyttävänsä hyvin vähän rahaa. Omasta palkastaan Alizadilla ei jää paljoa säästöön.

– Maksan itselleni aika vähän palkkaa sen suhteen, sen verran kuin tarvitsen. En törsää tai käytä sitä itseeni, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat