Arkkipiispan pakolaispuheista taas eropiikki kirkosta: ”Mäkinen käänsi selän omalle uskonnolle”

Kirkosta on eronnut pääsiäisen aikaan selvästi tavallista useampi. Eroakirkosta.fi-sivuston mukaan eroaaltoon johtivat arkkipiispa Kari Mäkisen pääsiäislauantain pakolaispuheet MTV:n Uutisekstrassa.

Eroakirkosta.fi:n tiedotteen mukaan palvelun kautta on eronnut arkkipiispa Kari Mäkisen puheiden jälkeen noin 950 evankelisluterilaisen kirkon jäsentä. Normaalisti tähän aikaan vuodesta kolmessa päivässä olisi eronnut noin 170 kirkon jäsentä.

Mäkinen sanoi lauantaina MTV:n haastattelussa kirkon lupaavan suojella kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita.

9:57

Mäkinen suivaannuttanut ennenkin

Pääsiäisen eroaalto on eroakirkosta.fi-palvelun mukaan jo kolmas arkkipiispa Mäkisen puheisiin liittyvä eroamispiikki.

Ensimmäinen koettiin marraskuussa 2014, kun eduskunta oli hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain. Tuolloin kirkosta erosi yhteensä yli 20 000 kirkon jäsentä.

Toinen eropiikki ajoittuu viime syyskuulle, jolloin kirkosta eroajia oli noin 2 000. Tuolloinkin oli kyse kirkon suhteesta pakolaisiin.

"Oman maan vanhukset ja vammaiset enemmän tuen tarpeessa"

Kirkkokansa on perustellut eroakirkosta.fi-palvelussa eronsa syytä pääsiäisen pyhinä muun muassa ”Mäkisen epäisänmaallisilla kannanotoilla”.

– Kirkko rahoittaa ulkomaisia ihmisiä enemmän kuin oman kansan ihmisiä, yhdessä perustelussa todetaan.

– Mäkisen ilmoitus siitä, että kirkko "suojelee" kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita oli minulle viimeinen pisara, eräs suivaantunut totesi perusteluissaan.

Yhden eroajan mielestä ”oman maan vanhukset ja vammaiset tarvitsevat enemmän tukea ja apua kuin pakolaiset.”

Perusteluissa todettiin myös, että ”kirkonhenkilö, joka uutisissa puhuu maahanmuuttajille annettavan kirkon tuesta, ei tue omaa ajatusta evankelisluterilaisesta uskonnosta; henkilö käänsi omalle uskonnolle selän.”

Muutamaa eronnutta harmitti myös ”liian suuri kirkollisvero” ja osaa uskonnon ja politiikan sekoittaminen keskenään.

– En hyväksy enkä halua olla mukana rahoittamassa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden laitonta oleskelua maassa. Mielestäni kyseessä on selvä turvallisuusriski yhteiskuntarauhan kannalta, yksi eronnut purki suuttumustaan perusteluissa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Myös näin kirkosta eroamista perusteltiin:

– En ole koskaan uskonut jumalaan ja viimeisten vuosien aikana kirkon arvot ovat edelleen keskiajalla. Myös kirkon tulisi uudistua. Enkä myöskään pidä uskonnon ja politiikan sekoittamisesta keskenään.

– En halua olla rahoittamassa mitään muslimien moskeijaa. Kristityn arvot alkaa katoamaan tällä menolla kun maahanmuuttajia suojellaan vaikka on saanut kielteisen päätöksen ja me kristityt maksetaan tästä kaikesta. Ei kiitos.

– Se että kirkko tukee muslimisaatiota. En käytä kirkon palveluita mutta olen tukenut ateistina. Enää en tue.

– Mäkinen ilmoitti, ettei suostu pääministeri Sipilän ehdotuksen mukaisesti tinkimään isosta palkastaan, koska "ei halua osallistua taloustalkoisiin hyväntekeväisyyden kautta."

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja