Apulanta Espanjassa: 15 vuotta vanha biisi herätettiin henkiin

Apulanta heitti bändin uran ensimmäisen Espanjan-keikan perjantaina. Laulaja Toni Wirtasen mukaan ilta oli ”karnevaalimainen toivekonsertti”.

Suomalainen legendaarinen suosikkiyhtye Apulanta esiintyi Espanjan Fuengirolassa perjantaina. Laulaja Toni Wirtanen kuvailee MTV.fille keikan sujuneen varsin riehakkaissa tunnelmissa, eikä ihme, kun on kyse suomalaisturistien suosimasta lomakohteesta:

– Tupa oli täynnä enimmäkseen suomalaisia, mutta myös paikallisia tyyppejä, yllättävän nuortakin porukkaa. Keikalla oli hyvä bailumeininki, lämminhenkinen vastaanotto ja mahtava boogie.

– Hyvä happi oli keikalla. Ei mitään junttia meininkiä kravatit otsalla, vaan hyvällä havinalla.

Bändi oli ottanut huomioon Espanjassa asuvat faninsa, sillä fanit olivat voineet etukäteen toivoa keikalla soitettavia biisejä.

– Järjestimme toissailtana eräänlaisen tapaamisen baarissa. Eiväthän täällä asuvat ja paikalliset pääse normaalisti meidän keikalle, niin nyt kappaleet valittiin toivekonsertti-pohjalta.

Bändille tuli myös yllättävä haaste herättää henkiin Espanjaan oivallisesti sopiva Viva La Torremolinos! -biisi. Apulanta levytti kappaleen yhdessä Don Huonot -bändin kanssa vuosituhannen vaihteessa.

– Legendaarinen biisi soitettiin, vaikka emme ole sitä lähes 15 vuoteen esittäneet. Oli kuitenkin sen verran karnevaalimeininki, että vedimme sen ihan rennosti tunnelmapohjalta. Tiedä vaikka vielä lämmittelisimme sen kesähitiksi, Wirtanen nauraa.

Seuraavana luvassa turistimeininkiä

Bändi jää vielä keikan jälkeen nauttimaan Espanjan lämmöstä, tosin ainakaan Tonin mukaan aurinko ei vielä kovin kesäisesti paista edes aurinkorannalla.

– Minulla on samat vaatteet päällä kun Suomesta lähtiessä ja paleltaa koko ajan. Kyllä täällä pari aurinkoista päivää oli. Saapuessamme oli vielä t-paitakelit ja ihmiset iloisina rannalla. Nyt on sitten kylmä, totta kai heti, kun tällainen kalju yrittää päästä rannalle.

Seuraavaksi bändi jää rauhassa tutkimaan Espanjaa, turistimeiningillä.

– Otamme nyt muutaman päivän rennosti. Täällä asuu muun muassa yksi meidän entinen valomies, niin menemme hänen luo grillailemaan. Vuokraamme auton ja ajelemme pitkin Costa del Solin rannikkoa ja Gibraltaria, kunnon turistimeininkiä.

Apulanta saatetaan vielä hyvin nähdä uudelleen keikalla Espanjassa. Kysyntää riittääkin ympäri Euroopan:

– Olemme aina avoimia ehdotuksille ja toki hyvät keikat tehdään. Loppukeväälle on tullut vähän kyselyjä Itä-Eurooppaan, joten saattaa olla, että käymme vielä siellä ennen festarikeikkoja.


Lue myös:

    Uusimmat