Apu: Paula Koivuniemi lopettaa uransa: "Voin antaa tilaa nuoremmille"

7:25
Paula Koivuniemi liikuttui Antti Ketosen yllätyksestä Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.

Paula Koivuniemen ura kesti yli kuusi vuosikymmentä.

Iskelmätähti Paula Koivuniemi, 75, kertoo Apu-lehdelle lopettavansa uransa. 

– Olen onnellinen siitä, että olen saanut tehdä tätä uraa laulajana näin pitkään. Olen tavannut upeita ihmisiä ja suuria taiteilijoita. Levyilläni on ollut aina oikea iso orkesteri. Kukapa olisi uskonut, että tällainen maalaistyttö esiintyisi Suomen kansallisoopperan orkesterin kanssa ja Mikko Franck lentäisi kapellimestariksi Pariisista. Olen saanut musiikilta paljon ja voin jo hyvillä mielin antaa tilaa nuoremmille, Koivuniemi kertoo Apu-lehdelle.

Koivuniemi syntyi muusikkosukuun. Itse orkesterissa soittava ja runsaasti keikkaileva Mauri-isä oli aavistanut tyttärensä päätyvän tavalla tai toisella muusikoksi, joten hän piti tyttärensä musikaalisuutta vaalimisen arvoisena. Isä hankki tyttärelleen sellon ja viulun, mutta Koivuniemi ei innostunut soittimista samalla tavalla kuin perheen gramofonista kuunnelluista iskelmistä, selviää Hellevi Poudan kirjasta Paula Koivuniemi – Superladyn matkassa.

Nuoresta asti musiikista kiinnostuneen Koivuniemen ura starttasi 1960-luvun puolivälissä, jolloin hän levytti Perhonen-nimeä kantaneen tangon. Koivuniemi löi heti läpi hitillään, jota seurasi useampi menestyskappale.

Oli myös vähällä, ettei Koivuniemi lopettanut uraansa kokonaan 1970-luvulla. Hän etsiskeli taiteellista suuntaustaan, ja hän levytti joko vaikeaselkoisia soul-kappaleita tai purkkapoppia. Kuitenkin vuosikymmenen taittuessa Koivuniemi löysi tuottaja Jori Sivosen avulla oman tyylinsä, ja ura sai uutta nostetta. Hän sijoittui kolmannelle sijalle Syksyn sävelessä kappaleella Sua vasten aina painautuisin ja pian radiossa soikin jo kappale Kapteeni Aika.

Tämän jälkeen Koivuniemi on tehnyt hittejä vuosikymmenestä toiseen. Hän on tullut tunnetuksi kappaleista Tummat silmät, ruskea tukkaKuka pelkää Paulaa ja Aikuinen nainen.

Koivuniemi on myynyt urallaan 13 kultalevyä, yhden platinalevyn ja yhden tuplaplatinan. 

Lähde: Apu

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja