Apu: Markus Pöyhönen urheilu-uran päättymisestä: Masennus suisti raiteiltaan

Markus Pöyhönen muistelee Apu-lehdessä urheilu-uran jälkeisiä vaikeita vuosiaan. Nykyään miehen elämä hymyilee.

Entinen pikajuoksija Markus Pöyhönen kertoo Apu-lehdessä vuonna 2008 loppuneen urheilu-uransa jälkeisistä vuosista. Hänelle tuli yllätyksenä se, miten vaikeaa oli lopettaa jokin, missä oli kokenut olevansa hyvä.

– Menin päivätöihin vain tajutakseni, etten ollutkaan enää porukassa se hyvä tai parhain, olin ainoastaan ok, siis keskitasoa, hän selittää lehden haastattelussa.

Ongelmat alkoivat kasaantua. Poliisit tekivät kotietsinnän Pöyhösen asuntoon vuonna 2009, kun entinen tyttöystävä oli nostanut häntä vastaan kunnianloukkaussyytteen. Sen yhteydessä löytyi steroideja, ja Pöyhönen tuomittiin 10 päiväsakkoon lievästä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä.

Lisäksi Pöyhösen ulosottorekisteriin oli kertynyt noin 100 000 euron maksut. Hän erosi tyttöystävästään, laulaja Sofia Zidasta, riitaisissa merkeissä, kun tämä oli pettänyt häntä.

Pöyhönen myös kertoo lehdessä kärsineensä masennuksesta noin kolme vuotta 

– Nuorena ihmettelin, kun puhuttiin ahdistuksesta ja masennuksesta, en ymmärtänyt mitä se on. Sitten se iski omalle kohdalle. Koska olen lähtökohtaisesti positiivinen tyyppi, suistuin raiteiltani, hän muistelee vaikeita aikoja.

Nykyään Pöyhönen on hyvässä parisuhteessa ja viihtyy työssään personal trainerina ja fysiikkavalmentajana.

– Kolmisen vuotta sitten jouduin toteamaan, että hyviäkin ihmisiä on olemassa. Viimeisistö vuosista voin jo olla onnellinen, Pöyhönen toteaa.

Lue Apu-lehden juttu täältä.

Lue myös:

    Uusimmat