Apposet ja kesäinen perunakeitto 29.7.1999

1kg tuoreita peltoherneitä
vettä, suolaa
(2tl /l vettä)
voisulaa
Huuhtele herneet. Keitä herneitä noin 15-30 minuuttia suolalla maustetussa vedessä kannen alla. Tarkista kypsyys maistamalla. Valuta keitinvesi pois. Tarjoa apposet kuumina sulan voisulan kanssa. Vedä voisulaan kastettu herneen palko hampaiden välistä - parsan veroista kesäherkkua.

Kesäinen perunakeitto


1,5 l vettä
2 rkl voita
500g perunoita
2 sipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1-2 dl kermaa
1-2 tl yrttisuolaa
viherpippuria
persiljaa ja ruohosipulia
Mittaa vesi ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Puhdista, kuori ja paloittle kasvikset. Lisää kasvikset kattilaan kypsymään. Kun kasvikset tuntuvat pehmeiltä, soseuta ne esim. sauvavatkaimella. Mausta keitto yrttisuolalla ja viherpippurilla. Lisää kerma ja koristele persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoa keittoa ruisleivän kera, jossa on päällä savusilakkaa ja raejuustoa.

Lue myös:

    Uusimmat