Apple lisäsi ylimääräisen varmistuksen – tavoitteena vähentää virhetilauksia

Apple on lisännyt ylimääräisen varmistuskehotuksen App Store -sovelluskaupassa tehtyjen tilausten yhteyteen. Tavoitteena on vähentää vahingossa tehtyjä tilauksia ja ostoja.

App Store -sovelluskaupassa epähuomiossa tehdyt tilaukset ovat viime vuosina aiheuttaneet Applelle päävaivaa. Jatkossa kauppapaikka varmistaa tilausta tehtäessä, että käyttäjä todella on aikeissa vahvistaa maksun. Uusi, automaattisesti App Storeen jo lisätty ponnahdusikkuna kertoo tilauksen alkamisesta ja pyytää joko vahvistamaan tai perumaan tilauksen.

Etenkin erillisellä kotinäppäimellä ja Touch ID:llä varustetuilla iPhone-malleilla epähuomiossa tehtyjen tilausten ongelma on yllättävän yleinen, sillä vahingossa aloitettu tilausprosessi pyritään usein keskeyttämään kotinäppäintä painamalla ja sovelluksesta poistumalla. Tosiasiassa kotinäppäimen Touch ID kuitenkin useissa tapauksissa vahvistaa tilauksen saaden aikaan hankalia tilanteita.

Apple on viime aikoina myös päivittänyt palveluntarjoajille suunnattua ohjeistustaan, jossa entistä selkeämmin velvoitetaan kertomaan tuotteiden ja tilausten hinnoista, sisällöistä ja ehdoista.

Lue myös:

    Uusimmat