Apple lähestyy Samsungia matkapuhelinten markkinataistossa

Apple on onnistunut kasvattamaan puhelinmyyntiään viime kuukausina. Myynnin kasvun tuloksena yhtiö on kaventanut Samsungin etumatkaa maailman suurimpana puhelinvalmistajana.

Viimeisimpien, Strategy Analyticsin julkaisemien markkinatietojen mukaan Apple lisäsi markkinaosuuttaan 4,5 prosenttiyksiköllä huhti-kesäkuun aikana.

Samsungilla on edelleen tukeva ote ykköspaikasta, sillä sen osuus maailman kaikista puhelintoimituksista on 20,5 prosenttia. Apple seuraa perässä 10,9 prosentin osuudella. Luku on Applelle kuitenkin mairitteleva, sillä se on saavuttanut asemansa käytännössä yhdellä puhelinmallisarjalla, iPhonella.

Viime vuoden toisella vuosineljänneksellä Samsung oli vielä kovemmassa vauhdissa. Sen toimitukset ovat tippuneet 7 prosenttia tämän vuofden huhti-kesäkuussa. Apple sen sijaan on kasvattanut toimituksiaan peräti 35 prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Huhti-kesäkuun aikana Apple toimitti 47,5 miljoonaa iPhonea.

Huawei nousi kolmanneksi

Markkinataiston todellinen nousija on ollut Huawei, joka on kivunnut jo kolmannelle sijalle. Sen toimitukset ovat kasvaneet vuodessa peräti 49 prosenttia.

Yksi pahimmista putoajista on Microsoft, jonka toimitukset ovat laskeneet 45 prosenttia. Yhtenä syynä pidetään sitä, ettei yhtiö ole vieläkään esitellyt uusimpia huippumallejaan älypuhelinmarkkinoille.

Puhelinten markkinaosuustaistossa ei pidä unohtaa kiinalaisia valmistajia. Muut-kategoria pitää itsellään runsaan 50 prosentin osuuden maailmanmarkkinoista. Tähän ryhmään lukeutuvat muun muassa HTC, LG ja Motorola.

Lue myös:

    Uusimmat