Apple julkisti vuosien tauon jälkeen minimaalisesti päivitetyn iPod touchin – lisää suorituskykyä ja 256 gigatavun tallennusmuistiversio

Apple on julkistanut niukasti uudistetun, päivitetyn seitsemännen sukupolven iPod touchin.

Uusi iPod touch on jo tilattavissa Applen omasta verkkokaupasta. Hinnat ovat 239 euroa 32 gigatavun, 349 euroa 128 gigatavun ja 459 euroa uudella 256 gigatavun tallennusmuistin määrällä.

Apple uudisti edellisen kerran iPod touchia ennen tätä vuonna 2015 ja sen design on peräisin jo vuodelta 2012. Nytkin iPod touch säilyy muodoiltaan ennallaan ja 256 gigatavun version saatavuuden ohella merkittävin uudistus on järjestelmäpiirin päivittyminen Applen A10 Fusioniin. Aiemmin iPod touchissa oli Apple A8 -järjestelmäpiiri. Siihen nähden A10-piiri tuo merkittävästi lisätehoa, mutta on kuitenkin jo nyt pari ja pian kolme sukupolvea iPhoneja perässä.

Uudessakin iPod touchissa on myös edelleen 4 tuuman Retina-näyttö 1136×640 pikselillä, 8 megapikselin takakamera, 1,2 megapikselin etukamera, kotipainike ilman sormenjälkitunnistusta sekä Lightning ja 3,5 mm -liitännät. iPod touch ei sisällä mobiiliverkkoyhteyttä, joten sen verkkoyhteys rajoittuu vain Wi-Fi-verkkoihin.

Värivaihtoehdot ovat pinkki, hopea, tähtiharmaa, kulta, sininen ja punainen PRODUCT(RED). Painoa iPod touchilla on 88 grammaa ja paksuutta 6,1 millimetriä.

Apple markkinoi uutta iPod touchia sopivaksi FaceTime-ryhmävideopuheluihin, joita aiempi iPod touch ei vielä tukenut, sekä lisätyn todellisuuden sovelluksille.

”Teemme edullisimmasta iOS-laitteesta vielä paremman kaksi kertaa nopeammalla suorituskyvyllä kuin aiemmin, ryhmä-FaceTimella sekä lisätyllä todellisuudella”, kommentoi Applen tuotemarkkinoinnin johtaja Greg Joswiak. ”iPod touchin ultraohut ja kevyt design ovat tehneet siitä aina ideaalin peleistä, musiikista ja niin paljosta muusta nauttimiseen missä tahansa.”

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja