Apple julkisti ensimmäisen 8-ytimisen MacBook Pronsa – jopa 40 prosenttia lisää tehoa

Apple on julkistanut kautta aikain ensimmäisen kahdeksanytimisen MacBook Pro -kannettavansa. Kyseessä on Applen selvästi tehokkain läppäri kautta aikojen, yhtiön tiedote lupailee.

Applen uudessa MacBook Pro -mallissa on Intelin yhdeksännen sukupolven Core i9 -prosessori kahdeksalla ytimellä. Applen mukaan se tarkoittaa jopa kaksinkertaista suorituskykyä verrattuna neliytimiseen MacBookiin ja 40 prosenttia parempia tehoja kuusiytimiseen verrattuna.

Käytännössä uusi MacBook Pro päihittää edeltäjänsä esimerkiksi 3D-mallien työstöajassa sekä video- ja valokuvaeditoinnissa. Myös ohjelmistonkehittäjien tulisi huomata selkeä ero vanhaan, Apple kertoo.

Kahdeksan ytimen lisäksi tänään julkistetuissa MacBook Pro -malleissa on uudistetut näppäimistöt niin kutsutulla butterfly-tekniikalla, joka Applen mukaan auttaa muun muassa vähentämään virhepainallusten määrää entisestään. Näppäimistöissä on nyt käytetty ”uutta materiaalia” ja päivitetyn tekniikan lisäksi kerrottiin, että kaikki ”butterfly-näppäimistön” sisältävät MacBook-mallit kuuluvat nyt Applen näppäimistön huolto-ohjelmaan. Ohjelmaan kuuluvat kannettavat ovat oikeutettuja maksuttomaan näppäimistöhuoltoon neljän vuoden ajan ehtojen täyttyessä.

Applen kahdeksanytiminen MacBook Pro on saatavilla 15 tuuman näytöllä. Muita tietokoneen ominaisuuksia ovat muun muassa Radeon Pro 560X -näytönohjain 4 gigatavulla GDDR5-muistia, 16 gigatavun RAM-käyttömuisti, 512 gigatavun tallennusmuisti sekä tietenkin aiemmistakin malleista tuttu Retina-näyttö. Mukana on myös tuki Touch ID:lle sekä Touch Barille. Thunderbolt 3 -liitäntöjä MacBook-uutuudessa on yhteensä kolme.

Applen uusi MacBook Pro -versio 15 tuuman näytöllä on nyt saatavilla Applen verkkokaupassa. Hintaa kannettavalla on 3 399 euroa ja värivaihtoehtoja kaksi: tähtiharmaa ja hopea.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja