Apple julkaisi ensimmäisen julkisen testiversion iPhonen ja iPadin iOS 12 -päivityksestä – näin kokeilet uutta ensimmäisten joukossa

Apple on julkaissut ensimmäisen julkisen beetatestiversion syksyllä päivityksenä julkaistavasta, iPhonen ja iPadin seuraavasta merkittävästä käyttöjärjestelmäversiosta iOS 12:sta. Aiemmin iOS 12 on testiversiona julkaistu jo rekisteröityneille sovelluskehittäjille.

iOS 12 tukee kaikkia samoja laitteita kuin aiempi iOS 11. Tuettuja ovat siis iPhone 5s ja uudemmat, iPad Prot, iPad Airit, pari uusinta iPadia sekä kolme uusinta iPad miniä, sekä uusin iPod touch -sukupolvi. Kaikki tuetut laitteet on listattu kuvassa alla.

Julkisen beetan pääsee asentamaan varsin helposti. Ensin tulee liittyä omalla Apple ID:llä Applen Beta Software Program -ohjelmaan sen verkkosivuilla. Tämän jälkeen annettuja ohjeita seuraamalla haluttuun laitteeseen asennetaan profiilitiedosto, käynnistetään laite uudelleen ja haetaan uusia päivityksiä Asetukset-valikon kautta normaaliin tapaan. Ladattavaksi on ilmestynyt iOS 12 beetatestiversiona.

Varmuuskopiointi ennen iOS 12 -päivitystä on suositeltavaa. Vaikka iOS 12 on vaikuttanut jo testiversiona varsin vakaalta ja hyvin toimivalta, on kyse kuitenkin testiversiosta, ja erinäiset ongelmat voivat olla tavallisia versioita yleisempiä.

iOS 12:n uudistuksiin lukeutuvat kehittyneemmät Animojit sekä kasvojen perusteella luodut Memojit iPhone X:llä, FaceTime-ryhmävideopuhelut jopa 32 osallistujan kesken, lisätyn todellisuuden edistysaskeleita ja kameranäkymän kautta toimiva Measure-mittaussovellus, lisää älyä Kuvat-sovellukseen sekä yksittäisten sovellusten, kuten Apple News, Pörssi, Apple Books uudistuksia.

Merkittävä uusi kokonaisuus liittyy myös mielenrauhaan ilmoitusten paremman hallinnan ja laitteen sekä sovellusten käyttömäärästä kertovan Ruutuaika-aktiivisuusnäkymän myötä. Vanhemmat pääsevät myös rajoittamaan lastensa laitteen ja eri sovellusten käyttöä omista laitteistaan.

Lisäksi Applen mukaan iOS 12 -päivitys keskittyy suorituskykyyn. iOS 12 tuo lisää nopeutta jokapäiväisteen käyttöön. Vanhemmillakin laitteilla sovellukset käynnistyvät jopa 40 prosenttia nopeammin ja tuplasti nopeammin raskaassa rasituksessa, näppäimistö tulee esiin jopa 50 prosenttia ja kamera avautuu jopa 70 prosenttia nopeammin. Myös muut toiminnot nopeutuvat. Edellä mainitut mittaukset on suoritettu iPhone 6 Plussalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja