Anu Makkonen: Nautin huomiosta!

Tiistain Tyylitunnustuksia-jaksossa Bestsellerin pr- ja markkinointivastaava Anu Makkonen paljasti nauttivansa tyylinsä aiheuttamasta huomiosta.

Muodin ammattilaisena Anu Makkonen tietää, mikä saa suomalaisnaisen astumaan vaatekauppaan.

– Suomalaiseen naiseen vetoaa juhlapukeutuminen ja bilepukeutuminen. Suomalaisille todella ominaista ovat biletopit ja juhlamekot. Verrattuna muihin skandinaaveihin me pukeudumme paljon näkyvämmin lähtiessämme ulos. Aina pitää saada uusi biletoppi tai -mekko, kun lähdetään yöelämään, Anu kertoo.

Anun mielestä Tanskassa ja Ruotsissa pukeudutaan yöelämään arkisemmin eikä päivä- ja iltapukeutumisella ole suurta eroa.

Suomalaiset ovat kuitenkin myös hyvin käytännöllisiä, ja vaatteilta halutaan erityisesti kestävyyttä. Suomalaisten arkipukeutuminen ei olekaan yhtä räväkkää kuin iltapukeutuminen. Nuorten pukeutuminen on kuitenkin rohkeaa myös Suomessa.

– Täällä on todella erilaisia tyylejä, alatyylejä löytyy ihan valtavasti. Kun sitten puolestaan Ruotsissa ja Tanskassa, missä pukeudutaan kyllä trendikkäästi, mutta sen yhden muotin mukaan niin, että kaikki näyttävät samalta. Suomessa kirjo ja uskallus ovat mahtavia, varsinkin nuoremmassa kohderyhmässä, jossa heitetään itsensä likoon.

Tyttömäinen ja runsas tyyli

Anu leikittelee tyylillään, joka onkin kaikkea muuta kuin tylsä.

– Tyylini on tyttömäinen, naisellinen ja runsas. Rakastan asusteita ja yksityiskohtia. Selkeä ja pelkistetty eivät ole minua kuvaavia sanoja.

Anu myöntää nauttivansa huomiosta, jonka hänen pukeutumisensa herättää.

– Kyllä minä varmasti pukeutuisin erilailla, jos haluaisin sulautua massaan. Hiuksenikin olisivat toisenväriset, jos haluaisin olla huomaamattomampi. Nautin kyllä huomiosta.

Aina Anu ei kuitenkaan ole pitänyt pukeutumisen herättämästä kiinnostuksesta.

– Nuorena olen sulautunut massaan hyvin vahvasti. En missään nimessä ole halunnut erottua joukosta. Yläasteella ja lukiossa halusin sitten alkaa korostaa enemmän omaa itseä. 1990-luvulla grungekausi oli vahva osa elämääni. Se näkyi vahvasti hiustyylissä, pukeutumisessa ja meikissä.

AVA

Kuvat: Tyylitunnustukset

Tyylitunnustuksia AVAlla joka torstai klo 18.30

Anu Makkosen uniikki tyyli – katso kuvat!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja