Antti Tuisku tekee paluun keikkalavalle koronasta huolimatta – keskustelee piispan kanssa kohulevystään

4:14
Antti Tuiskun Valittu kansa -albumilla käsitellään hyvin henkilökohtaisia aiheita

Antti Tuiskulla piti olla kesällä näyttävä paluu lavoille. Sovittuina oli useita festivaaleja ja kaksi loppuunmyytyä konserttia Helsingin Olympiastadionilla. Pari viikkoa sitten ilmoitettiin, että stadionin tilaisuudet siirretään ensi vuoden kesäkuuhun koronatilanteen takia.

Poptähti Antti Tuisku aikoo silti esittää omaa musiikkiaan ensimmäistä kertaa yleisölle miltei kahden vuoden keikkatauon jälkeen. Paluu on poikkeusaikaan myös poikkeuksellinen. Tuisku esittää helmikuussa julkaistun Valittu kansa -albuminsa livestream-keikkana. Nettikeikka järjestetään kesäkuussa.

Laulajan mukaan nettikeikalla ei ole tarkoitus korvata peruuntuneita keikkoja.

– En halunnut väkisin lähteä tekemään livestream-keikkaa sen takia, että se on in ja pop juttu, jota kaikki muutkin artistit tekevät. Ajattelin, että jos minulle tulee omasta mielestäni tosi hyvä, kuninkaallinen ajatus siitä, mikä perustelisi sen livestream-keikan, niin sitten teen sen, Tuisku kertoo STT:lle.

Ainutlaatuinen idea syntyi kevään aikana. Artisti aikoo esittää tuoreimman albuminsa kaikki kappaleet sekä keskustella levyn teemoista livenä Helsingin hiippakunnan piispan Teemu Laajasalon kanssa.

"Brutaalirehellistä keskustelua sensuroimatta"

Uskonnollisilla teemoilla ja symboliikalla leikittelevä Valittu kansa on saanut kriitikoilta kiitoksia, mutta kuuntelijoilta kehujen lisäksi arvostelua. Tuiskun mukaan monet kokivat levyn loukkaavana. Laulaja käsittelee kappaleissaan muun muassa pettämistä, uskonsa menettämistä ja toisten tuomitsemista sekä haistattaa pitkät "jonnekin tuonne yläkertaan".

– Se ei ole uskonnollinen teos, vaan tämän ajan albumi elämän isoista kysymyksistä.

Erikoiskeikalla Tuiskua kiinnostaa kuulla, millaisia ajatuksia piispa Laajasalolla on herännyt albumista.

– Mielenkiintoista päästä istumaan Teemun kanssa sellaiseen paikkaan, missä sensuroimatta käydään brutaalirehellistä keskustelua siitä, miten näitä laulujen aiheita pystytään lähestymään monelta eri kantilta.

Myös Teemu Laajasalo odottaa tapahtumaa innolla.

– Antin levy on uskonnollisia teemoja läpikäyvä ja antaa mahdollisuuden tärkeään ja hienoon keskusteluun, Laajasalo sanoo STT:lle.

Piispa lupaa kolme pitkää keskusteluhetkeä kappaleiden välissä. Erityisinä teemoina hän mainitsee armon ja hyväksytyksi tulemisen kaipuun.

– On hirvittävän kiinnostavaa, kun levyllä on samanaikaisesi yhteisöön kuulumisen kaipuuta ja kritiikkiä siitä, millaista on olla samanmielisten yhteisössä, Laajasalo sanoo.

Esiintymispaikalla on symbolista arvoa

Tuisku esiintyy keikalla bändinsä kanssa, mutta tanssijoita ei Tuisku-show'n tapaan ole luvassa. Konserttipaikka on vielä salaisuus, joka paljastetaan vasta keikkapäivänä. Tuiskun mukaan miljöö on erityinen ja sillä on suurta symbolista arvoa.

Tuisku ja Laajasalo molemmat lupaavat, että tapahtuman tavoitteena on tuoda arkeen iloa. Poikkeuksellinen aika näkyy keskusteluissa, mutta se ei ole illan pääaihe.

– Minulle on tärkeintä, että ihmiset saavat musiikin ja keikan kautta ikimuistoisen ja syvän irtipääsemisen kokemuksen sinä lauantai-iltana, kun tämä keikka tulee. Ettei olisi jatkuvaa surkuttelua ja murhetta siitä, millaisessa maailmassa tänä päivänä eletään. Se ei ole ominaisinta minua, Tuisku sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja