Antti Hanhivaara katosi Lapin erämaahan 15 vuotta sitten – poliisi ei ole koskaan epäillyt rikosta, mutta omaiset eivät ole yhtä vakuuttuneita: "Ajat eivät täsmää"

1:55
"Kuka autoa oikeasti ajoi ja kuka käveli metsään?" – Siskon mukaan Antti Hanhivaarasta tehdyt havainnot eivät täsmää. Katso video!

Yksi Suomen tunnetuimmista katoamismysteereistä sai alkunsa 15 vuotta sitten, kun ivalolainen Antti Hanhivaara katosi 14. lokakuuta 2006 Inarin Angelissa. 

Poliisin mukaan viimeinen varma havainto Antista on kyseiseltä päivältä, kun hänet nähtiin kävelemässä Angelin kylällä kohti erämaata. Hän oli kadotessaan 21-vuotias ja opiskellut eräoppaaksi.

Poliisi ei ole koskaan epäillyt rikosta Antin katoamistapauksessa, mutta Antin omaiset eivät ole yhtä vakuuttuneita asiasta. Sisko ei pidä viimeistä havaintoakaan varmana.

– Epäilen, että on tapahtunut jonkinnäköinen henkirikos. En usko, että Antti olisi vain kävellyt metsään ja jäänyt sinne. Kaikkien näiden vuosien varrella kuulemieni huhujen, vinkkien ja epämääräisten vihjeiden perusteella, ja sen perusteella mitä olen itse selvittänyt, se tuntuu mahdottomalta ajatukselta, Antin sisko Elina Tuiskala sanoo MTV Uutisille.

Sisko uskoo, että Antti olisi jo löytynyt, jos hän olisi kävellyt metsään.

Etsitty useasti maastosta vuosien aikana

Poliisi teki viimeksi viime kesän aikana uusia maastoetsintöjä Antti Hanhivaaran löytämiseksi. Viimeksi etsintöjä tehtiin samalla alueella kesällä 2020.

– Mies nähtiin kävelemässä Angelista erämaan suuntaan etelää kohti. Poliisi on pystynyt jälkikäteen saamaan sellaiset tuntomerkit, että se olisi ollut Antti, vanhempi konstaapeli Risto Mertala Lapin poliisilaitokselta kertoo.

Mertala on itse ollut vuosia mukana etsimässä Anttia. Angelin erämaa on tullut tutuksi hänellekin. Hän toivoo yhä, että Antti löytyisi ja asialle saataisiin päätös.

– Ennen kaikkea omaisten takia toivon, että Antti löytyisi. Toivottavasti tulee jotain konkreettista tietoa, ja pystymme kohdentamaan etsintöjä paremmin. Se on minun toiveeni ja odotan, että pääsisin hänet löytämään.

Antti Hanhivaaran katoamista käsitellään laajasti ensi keskiviikkona 13. lokakuuta Rikospaikka– ohjelmassa MTV3-kanavalla kello 22.35.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja