Antti Haajanen

MTV3:n urheilutuottajan ja -toimittajan Antti Haajasen kevät on työntäyteinen. Niin hyvin kuin Antti kotona viihtyykin, kertyy hänelle keväällä paljon päiviä ulkomailla. Formula 1 -varikot, mäkihyppynäyttämöt ja alppirinteet tulevat tutuiksi työn puolesta. "Reissaaminen on välillä rankkaa, mutta on toisaalta myös kiva kun maisemat vähän vaihtuvat", tuumii Haajanen. Urheiluhullujen viikonloppujen vastapainoksi arki-iltoina on mukava rentoutua kotioloissa. Antin kevät sujuu myös kesää ja grillauskelejä odotellessa.

Nimi: Antti Haajanen

Ikä: 27

Perheen koko: minä + vaimo

Unelmakoti:

Valoisa ja iso talo meren rannalta olisi kiva. Tosin nykyinen paritalon puolikkaammekin on viihtyisällä alueella eli ei ole moittimista siinäkään.

Mikä kotona ärsyttää:

Kaipa ne on kotityöt. Varsinkaan työreissujen jälkeen niitä ei jaksaisi tehdä, mutta kukapa niistä muutenkaan innostuu!

Rakkain huonekalu: Sohva. Se vetää puoleensa lähes maagisella tavalla!

Mieluisin paikka kotona:

Kyllä se on olohuone. Mukava asento sohvalla tai nojatuolissa, vaimon kokkaamia herkkuja lautasella ja hyvä TV-ilta edessä (esim. keskiviikon CSI & Oikeus ja Kohtuus) ovat jotain mitä odottaa pitkin päivää.

Kodin parhaat värit:

Meillä on suosittu sekä edellisessä että nykyisessä kodissamme vaaleita sävyjä. Valoisuus ja avaruus ovat mieleen.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Olemme aikeissa tapetoida työhuonetta, joten Mr Piisinen voisi tulla hoitamaan ainakin käytännön toteutuksen!

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:

Hävettää myöntää, mutta meikäläisen ruoanlaittotaidot rajoittuvat käytännössä mikrovalmiiden aterioiden lämmittämiseen. Siispä vastaus on mikroaaltouuni. Raclettegrilli käy myös kuumana silloin tällöin.

Miltä kotonasi tuoksuu? Valkosipulin aromit ja takkatulen tuoksu saattavat hyvinkin leijua satunnaisen vieraan nenään.

Siivousvinkkisi:

Nopeasti ja tehokkaasti. Mitä aikaisemmin homman aloittaa sitä pikemmin siitä pääsee eroon.

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Pyykki??? Joku muu taitaa hoitaa meillä nämä hommat. Ja siitä kiitokset!

Lempiruokasi: Tämä riippuu tosi paljon tilanteesta ja fiiliksestä. Esim. urheilua katsellessa nakit ja perunasalaatti on lyömätön yhdistelmä. Toisaalta juuri nyt voisin syödä vaikka alkuruoaksi graavilohileivän, pääruokana maistuisivat valkosipulimarinoidut lampaankyljykset minttuhyytelöllä ja yrttiperunoilla sekä jälkiruokana vaikka suklaakakku. Juomasuosituksesi: Taas ollaan fiilispohjalla. Olut silloin toinen tällöin tekee hyvää, esim. saunan päälle. Punaviini kruunaa hyvän liharuoan, mutta vesi lienee se yleisin ruokajuomani.

Paras reseptisi:Tämä onnistuu minultakin.

Raclette:

- rasvaista voimakasta juustoa - mureaa lihaa ohuina viipaleina, esim. sisäfilettä - keitettyjä perunoita - vihanneksia, mm. parsakaalia ja paprikaa - hillosipulia ja suolakurkkuja - tomaattia (tosin tähän aikaan vuodesta hyvien löytäminen käy työstä!)

Itse tykkään tilsiä keitetyt perunat lautaselle ja kaataa päälle raclettegrillissä sulatetun juuston. Liha, parsa ja paprika kypsyvät kivasti joko grillin päällä tai juustolla kuorrutettuna. Muut lisukkeet maun mukaan. Tähän ei kyllästy, koska raaka-aineita voi vaihdella lähes mielin määrin.

(MTV3i)

Lue myös:

    Uusimmat