Anthony halusi peittää kaljunsa ja päätyi erikoiseen ratkaisuun: "Olen niin paljon itsevarmempi nyt"

Mies hankki hiuspohjan kestopigmentoinnin tatuoijalta peittääkseen kaljunsa 1:32
Tältä Anthonyn hiuspohjan kestopigmentointi näyttää.

Näinkin voi kaljun peittää.

Englantilainen Anthony Donnellan, 44, päätti hankkia hiuspohjan kestopigmentoinnin tatuoijalla sen sijaan, että hän olisi hankkinut kirurgisesti hiussiirteen tai perinteisen tupeen. Anthonysta on uutisoinut muun muassa The Mirror

Hiuspohjan kestopigmentoinnissa päänahkaan tatuoidaan pieniä mustia pisteitä. Lopputuloksen tarkoitus on näyttää lyhyeltä siililtä. Yleensä prosessi kestää kolmen tatuointisession ajan, ja tatuointituolissa täytyy istua kolme tuntia kerrallaan. Kertojen välissä päänahan täytyy antaa parantua. 

Anthony päätyi hiuspohjan kestopigmentointiin, kun hän näki millaisia ongelmia hänen hiussiirteen hankkineella ystävällä oli ollut.

– Olen kuullut tarinoita siitä, kuinka kivuliaita ja ongelmallisia koko pään peittävät hiussiirteet voivat olla, hän kertoo.

Hiussiirre paranee myös todella hitaasti. 

– Kaverini hankki hiussiirteen, mutta se irtosi kokonaisuudessaan. Hänellä ei ollut mitään muuta kuin ongelmia sen kanssa, Anthony paljastaa. 

Anthony kertoo olleensa kärsimätön ja halusi nopean ratkaisun kaljuuntumiseensa.

– Halusin sen vain saada hoidetuksi, hän summaa.

Katso yllä olevalta videolta, miltä tatuointi näytti ja miltä Anthonyn päänahka näytti parannuttuaan kestopigmentoinnista.

Itsevarmempi olo

Anthony kävi Final Chapter Tattoos -tatuointiliikkeessä Manchesterissa. Anthony oli nähnyt ennen päätöstään muutamia huonosti toteutettuja kaljun peittäviä tatuointeja, mutta oli luottavainen tatuointitaiteilija Dean Guntherin, 35, käsissä.

–  Olen niin paljon itsevarmempi nyt. Tunnen oloni jälleen kuin 21-vuotiaaksi, Anthony kertoo.

Myös Anthonyn vaimo Sian, 32, oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Hänen itseluottamuksensa on parantunut. Ennen hän käveli kaikkialle pää piilossa hupun tai lippiksen alla, Sian kertoo. 

Sianin mielestä lopputulos on myös luonnollinen. 

– Ennen hän ei koskaan halunnut olla valokuvissa, mutta nyt se ei ole enää ongelma. Hän on onnellinen, Sian kehuu.

Hidas prosessi

Anthonyn päänahan tatuoinut Dean on tatuoinut jo yli 15 vuoden ajan, mutta on vasta äskettäin alkanut tarjoamaan hiuspohjan kestopigmentointia asiakkailleen. 

Hänen tekemänään palvelu maksaa 2 000 puntaa eli noin 2 320 euroa. Prosessi vaatii tarkkaa kättä ja pitkää pinnaa. Päänahkaan tatuoitavien pisteiden on oltava samankokoisia pieniä pisteitä, jotta illuusio siiliksi leikatusta hiustyylistä syntyisi. 

Dean on huomannut asiakkaistaan, kuinka paljon hiuksilla voi olla vaikutusta ihmisen itseluottamukseen. Muutokset voivat hänen mielestään olla jopa elämää mullistavia.

– Se ei välttämättä alkuun vaikuta niin isolta asialta, mutta toisille se voi oikeasti olla elämää mullistavaa, Dean kertoo. 

Dean muistuttaa, että prosessi on hidas. Koska päänahan täytyy antaa parantua tatuointikertojen välissä, voi prosessi kestää helposti muutamankin kuukauden.

– Tatuoiminen oli aika ärsyttävän tuntuista, mutta lopputulos oli kaiken kivun arvoista, Anthony kertoo omasta kokemuksestaan.

Deanille hiuspohjan kestopigmentointi on täysin erilaista verrattuna muihin hänen tatuointitöihinsä. Vaikka lopputulokset voivat olla asiakkaan elämänlaatua merkittävästi parantavia, on itse työ tatuoijalle pikkutarkkaa ja pitkästyttävää.

– Se on enemmänkin kuin joku operaatio, ei vain tatuointi, hän kuvailee.

Työ on pikkutarkkaa ja tylsää, koska jokainen tatuoitava piste päänahassa täytyy tatuoida samalla painolla ja samankokoisiksi. 

Dean uskoo, että hiuspohjan kestopigmentointi tulee kasvattamaan prosessina suosiotaan tulevina vuosina. 

Lähteet: Kameraone ja The Mirror

Lue myös:

    Uusimmat