Anthony Bourdainille postuumia tunnustusta – palkittiin usealla Emmy-palkinnolla

Näin Bourdain opetti Obamaa syömään nuudeleita 1:18

Anthony Bourdain kahmi Emmy-palkintoja sunnuntaina järjestetyssä gaalassa.

VIDEO: Näin Bourdain opetti Obamaa syömään nuudeleita.

Kesällä menehtynyttä televisiokokki Anthony Bourdainia juhlistettiin vuosittaisessa Emmy-gaalassa, jossa palkitaan television parhaimmistoa. Bourdainin Kohti tuntematonta -matkailusarja palkittiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaan muun muassa parhaan tositelevisio käsikirjoituksen sekä mahtavan informatiivisen sarjan kategorioissa.

Bourdainin pitkäaikainen ystävä ja Kohti tuntematonta -sarjaa tuottanut Lydia Tenaglia piti edesmennyttä ystäväänsä kunnioittaneen puheen noutaessaan Bourdainin voittamaa käsikirjoitus-palkintoa tämän puolesta.

– Tony oli useaan otteeseen ehdolla parhaasta tositelevision käsikirjoituksesta. Se oli ainoa palkinto, jota hän salaa himoitsi, mutta se oli aina vältellyt häntä. Joten otan tämän palkinnon vastaan hänen puolestaan katkeransuloisin tuntein. Tony on nyt todella matkalla kohti tuntematonta. Toivon, että voisimme olla paikalla kuvaamassa, Tenaglia sanoi puheessaan.

Kohti tuntematonta keräsi gaalassa yhteensä viisi Emmy-palkintoa. Lisäksi sarjan pohjalta tehty nettisarja palkittiin yhdellä palkinnolla, nostaen Bourdainin illan saldon kuuteen palkintoon.

Kohti tuntematonta palaa vielä televisioon viimeisen 12. kauden voimin. Viimeisen kauden ensimmäinen jakso tulee olemaan kaudella ainoa jakso, jolle Bourdain on antanut selostuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat