Mainos

Antero Mertarannalta tyly arvio miesten keihäänheiton tilasta – "Se on kylmä totuus"

39:03
Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Kalevan kisoista.

Miesten keihäänheiton karsinnan taso jäi varsin vaisuksi lauantaina Kalevan kisoissa. Antero Mertaranta kuitenkin muistuttaa, että karsinta on aina karsinta, mutta se silti antaa jotain viitteitä keihäänheittäjien tasosta. 

Antti Ruuskanen ylitti vasta kolmannella yrityksellään karsintarajan 74 metriä. Toki karsintaheitot ovat aina oma maailmansa ja kilpailutilanne loppukilpailussa on aina erilainen tilanne. 

Silti Mertarannan mielestä kriittinen keskustelu miesten keihäänheiton ympärillä on toivottavaa. 

– En usko, että Suomen mestaruus voitetaan alle 80-metrisellä, mutta jos mitaleille pääsee alle 80-metrisellä, niin onhan se meidän paraatilajissamme aika ennenkuulumatonta – mutta se on tämän hetken kylmä totuus.

– Keihäänheitto on kaikilla mittareilla iso kysymysmerkki. Oliver Helander on telakalla, Tero Pitkämäki on telakalla, hän jatkaa.

Ruuskasen heitoista Mertaranta ei ole huolissaan, sillä kilpailutilanteissa 35-vuotias heittäjä on aina ollut elementissään. 

– Vaikka Ruuskasen karsinta oli mitä oli, en laske sen päälle vielä mitään. Antin kisatulokset tällä kaudella ovat olleet sellaisia, että hän on perusvarmassa kunnossa. Sieltä toki puuttuvat isot välähdykset.

– Mutta jos hänkin joutuu kolme heittoa käyttämään, niin onhan silloin tekniikassa jotain hakusessa ja muissa asioissa on jotakin hakusessa. Maailmalla keihääntaso on kuitenkin erittäin kova tällä hetkellä, Mertaranta jatkaa.  

Tämän kesän tietyllä tavalla yhdenlainen komeetta on ollut Toni Kuusela, joka rikkoi Dohan MM-rajan, kun hän heitti Turun Paavo Nurmi Gamesissa 83,40. Karsinnassa keppi lensi vain 75,39. 

– On mielenkiintoista nähdä hänet, jolle Turku oli ehdoton paikka ja tuli muutama kasikymppinen. Mutta kyllä Tonin pitäisi pystyä näissä kisoissa heittämään päälle 80 metriä – se on lähtökohta.


 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja