Anssi Kela avoimena isänsä kuolemasta: Emme koskaan päässeet treenikämpälle asti

Anssi Kelan isä kuoli miehen ollessa 13-vuotias. Mies puhuu avoimesti aiheesta uudessa Vain elämää -jaksossa.

Tulevan perjantaina Vain elämää -jaksossa vietetään Anssi Kelan päivää.

Kuudennen albuminsa keväällä julkaissut laulaja-lauluntekijä puhuu jaksossa avoimesti isänsä Juha Kelan kuolemasta.

– Molemmat vanhemmat olivat ammatiltaan muusikoita. Yksi varhaisimpia muistoja on faija istumassa pianon ääressä. Pienestä pitäen sitä näki kotona, miten niitä biisejä ja musiikkia tehdään, Kela muistelee.

Kela kävi lapsuudessaan sellotunneilla.

– Joitakin aikoja ennen faijan kuolemaa olin menossa sellotunnille ja sain sanottua isälle, etten tykkää sellon soittamisesta yhtään, että haluan oikeasti soittaa bassoa.

– Faija suhtautui siihen siten, että hän sanoi, että mennään joskus käymään hänen yhtyeensä Pro Fiden treenikämpällä niin pääsen kokeilemaan bassoa. Emme koskaan ehtineet kämpälle asti.

Anssi Kelan isä kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1985.

– Muistan faijan kuolinpäivästä sellaisen detaljin, että seisoin suihkussa ja nuoren pojan vakavuudella vannoin valan: jos joskus universumissa tulemme faijan kanssa näkemään, minä osaan soittaa bassoa. Ja soitamme yhdessä.

Kelan lupaus toteutui VilleGallen päivässä, kun laulaja esitti Kasarin lapsi -kappaleesta tulkinnan, jossa oli sämplätty Kelan isän soittoa.

– Ihan varmasti sun isäsi on tyytyväinen ja onnellinen. Katselee tuolla pilven reunalla, että hyvä Anssi, Virve Rosti sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat