Annimari Kortteelta hurja arvio: Suomen ennätys voi parantua roimasti – ”Olen juossut treeneissä nopeammin”

3:55
Annimari Korte vieraili torstaina C Moren Urheilusuora-ohjelmassa.

Yhdysvalloissa harjoitteleva Annimari Korte näkee itsellään realistiset mahdollisuudet parantaa 100 metrin aitojen Suomen ennätystä roimasti.

Viime kesänä Korte tikkasi Joensuussa SE:n 12,72.

– Uskon, että pystyn juoksemaan ainakin 12,5 – Suomen ennätys -juoksussa oli parannettavaa. Olen juossut tänä vuonna treeneissä nopeammin kuin juoksin viime kaudella Suomen ennätyksessäni, Korte kertoi C Moren Urheilusuorassa.

Korte on pystynyt treenaamaan Yhdysvalloissa koronaviruspandemiasta huolimatta onnistuneesti. Hän suuntasi helmikuun lopulla Floridaan IMG Academyyn ja siirtyi sen sittemmin sulkeuduttua parin tunnin ajomatkan päähän Orlandoon suomalaisten pituushyppääjämiesten seuraksi.

– Kyllä täällä löytyy aina joku kenttä, jossa voi treenata. Vähän joutuu vaihtelemaan paikkoja. Puntit meillä on onneksi kotona, niin ei tarvitse huolehtia niistä.

– Pystyn kaikki treenit tekemään. Minulla on täällä valmentaja katsomassa ne ja myös hieroja paikalla, niin ei tarvitse kämpästäkään lähteä mihinkään, Korte sanoi.

”Tälle kaudelle isoja tavoitteita”

Tokion olympialaisten siirtymistä vuodella eteenpäin Korte pitää kannaltaan hyvänä asiana. Hän kokee itsellään olevan vielä niin paljon kehitettävää, että vuosi lisäaikaa tekee vain terää.

Elokuulle kaavailtujen Pariisin EM-kisojen kohtalo on koronatilanteen myötä vielä auki, mutta niiden mahdollinen peruuntuminen tältä vuodelta olisi Kortteelle ikävä kolaus.

– EM-kisoista haluaisin tänä kesänä yrittää lähteä mitalia jahtaamaan. Harmittaisi paljon, jos ne peruttaisiin. On kiva, että tälle kaudelle on vielä tässä vaiheessa isoja tavoitteita.

– Jos ne peruttaisiin, yrittäisin rikkoa oman Suomen ennätykseni. Kunhan kisoja vain löytyisi, aina joitain tavoitteita löytyy, Korte summaili.

C Moren Urheilusuora maanantaista perjantaihin klo 19.30!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja