Annimari Korte löysi selityksen vammoihinsa: "Iso ongelma, jota minun täytyy vieläkin opetella"

11:30
Annimari Korte on torstaina Tulosruudun Viikon vieraana Antero Mertarannan haastattelussa. Hän puhuu muun muassa takareisikramppiensa taustoista.

Aitajuoksija Annimari Korte on kokenut pian päättyvän yleisurheilukauden aikana vain pieniä terveydellisiä vastoinkäymisiä, joissa positiivista on, ettei niiden tausta liity lainkaan kilpailemiseen tai harjoitteluun.

Korte kertoo Tulosruudun Viikon vieraana C Moren selostajalle Antero Mertarannalle taustaa takareisiensä krampeista, joita ilmeni ensin helmikuussa lentokoneessa matkustaessa ja toisen kerran Kalevan kisojen kultajuoksun jälkeisessä dopingtestissä.

– Mikään vammani ei ole liittynyt urheilemiseen tai treenaamiseen. Niihin on ollut nestehukka vissiin syynä, mutta ne ovat tällaisia, joita pystyy korjaamaan, Korte kertoo.

– Täytyy vain miettiä, että juo enemmän – se on iso ongelma, jota minun täytyy vieläkin opetella.

Hänen kymmenen parhaan juoksunsa keskiarvo on noin 12,80, mutta kiristettävää löytyy Kortteen mukaan niin harjoittelusta kuin itse kilpailusuorituksistakin.

– Viime vuosikaan ei harjoituksellisesti ollut niin optimaalinen kuin olisi voinut olla. Koko ajan huomaa lisää asioita, joissa pystyy kehittymään. Uskon, että on aika paljon vielä parannettavaa.

– Lähdöt ovat olleet vähän vaihtelevia. Lähdössä saattaa olla sekunnin kymmenyskin, jonka voi ottaa pois. Ja ihan vain nopeudessa, sieltäkin saa toisen kymmenyksen pois, jos vain sitä voi kehittää, Korte arvioi.

Annimari Korte on Tulosruudun Viikon vieraana torstain pitkässä lähetyksessä kello 22.25 MTV3-kanavalla. Korte kilpailee torstaina Timanttiliigassa Roomassa – kisa nähdään suorana lähetyksensä C Morella klo 19.55 alkaen!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja