Annika Eklund parisuhteestaan: Meillä ei turhia riidellä

Shanghain valot –kappaleesta tuttu Annika Eklund tietää, kuinka parisuhde ja perhe pysyy kasassa keikoista ja teatteriharjoituksista johtuvista välimatkoista huolimatta.

Lukuisia albumeita julkaissut Eklund nähdään tänään Ihan Tuuliajolla -musikaalin ensi-illassa herttaisena Tia-Maria-hahmona. Kyseisen musikaalin harjoitusten alettua viime vuoden marraskuussa on laulajattarella ollut hyvin vähän vapaa-aikaa. Eklund on joutunut kyseisen näytelmän harjoitusten aikana olemaan paljon erossa viisivuotiaasta pojastaan Nuutista sekä muusikkomiehestään Jussi Turusesta ja heitä kaunotar ikävöikin paljon.

– Perhettä ei ole ollut mahdollisuutta nähdä, koska harjoitukset ovat eri paikkakunnalla. Pian onneksi pääsen viettämään poikani ja mieheni kanssa enemmän aikaa, laulajatar haaveilee.

Laulajatar kuitenkin tietää, kuinka parisuhteen saa kestämään hektisten aikataulujen pyörittämisen ohella.

– Me ei turhia riidellä tai olla muutenkaan turhan tarkkoja tai mustasukkaisia. Täytyy olla hyvä luottamus ja kunnioitus toista kohtaan, Eklund kertoo.

Ihan Tuuliajolla –näytelmä tulee ensi-iltaan tänään keskiviikkona ja laulajana paremmin tunnetuksi tullut tähti jännittääkin yleisön reaktiota.

– Yleisön reaktio jännittää paljon, sillä näytelmässä on ajoittain melko roisia huumoria, niin saa nähdä kuinka se heihin uppoaa. Musiikista en kuitenkaan kanna lainkaan huolta, sillä kappaleet ovat tuttuja ja muutenkin suosittuja, Eklund lataa.

Mitä vasta-alkajien kannattaa ottaa huomioon musiikkialalle suunnatessa?

Kuusi albumia julkaissut laulaja on oppinut näytelmän harjoitusten aikana paljon uutta näyttelemisestä ja jakaakin niitä mielellään myös näyttelemisestä innostuneille.

– Olen oppinut aika paljon näyttämörytmiikkaa. Pitää myös tietää, mitä kautta käännytään ja muistaa pysytellä valokeilassa. Tilankäyttö on erittäin tärkeä asia, jonka olen oppinut, Valonarkaa-albumista tuttu laulaja kertoo.

13-vuotiaasta lähtien musiikkialalla viihtyneen Eklundin mukaan ala on nykyään erilaista, kuin aiemmin. Nimittäin ravintolakulttuuri ja musiikkitarjonta ovat tähden mukaan muuttuneet paljon. Eklundin mielestä alalle pyrkivien kannattaa kuitenkin kuunnella itseään.

– Jokaisella on omanlainen polku kuljettavana. Tärkeintä on, että kuuntelee itseään ja tekee valintoja, jotka sopivat itselleen. Kannattaa myös laulaa lauluja, joita todella haluaa, laulajatar summaa.

Tähden mielestä tärkeää on myös muistaa, että Suomessa piirit ovat hyvin pienet ja tämän takia onkin syytä kohdella ihmisiä kauniisti. Alan epävarmuuden vuoksi vasta-alkajilla kannattaa myös olla varasuunnitelmia.

– Kannattaa opiskella muukin ammatti, kuin vaan luottaa artistiuteen, sillä välillä ei ole keikkoja. Mielestäni aina kannattaa olla varasuunnitelmia. Elämässä on paljon muutakin sisältöä, mitä saa erityisesti esimerkiksi perheen kautta. Ei kannata rakentaa koko persoonallisuutta olen tähti -ajatustavan varaan, Missä on mun Strömsö –kappaleesta tunnettu laulajatar kertoo.

Ihan Tuuliajolla –näytelmä saa ensi-iltansa 15.1.2014 Tampereella Palatsiteatterissa. Ihan Tuuliajolla -musikaali kertoo rock-risteilystä, jossa musiikkia vihaava urheilutoimittaja tapaa muun muassa Juicen, Martti Syrjän, Ismo Alangon ja Olli Lindholmin. Eklund esittää laivaemäntää nimeltä Tia-Mariaa, joka tekee matkasta paljon leppoisamman. Eklundin lisäksi musikaalia tähdittävät muun muassa Ari Myllyselkä, J.P. Leppäluoto, Kimmo Blom, Teemu Rajamäki sekä Miro Honkanen.

(MTV VIIHDE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja